Karlovac: Mladići napali tri policijske ophodnje

KARLOVAC - Tri policijske ophodnje napadnute su u prvim satima petka u karlovačkom prognaničkom naselju Gaza. Nakon dojave o galami i viki, zaprimljene u 2.15 sati, u Gazu je došla prva policijska patrola.No, plavo-bijeli Golf okružila je skupina policiji nepoznatih osoba koje su im sprječavale izlazak iz auta, a jedan od njih je metalnom polugom razbio vjetrobransko staklo. Hitno su upućene još dvije ophodnje, ali ni ti policajci nisu uspjeli izaći iz vozila. Nasilnici su na njih bacali cijevi i kamenje, "doletjela" je i jedna sjekira, a potom su se razbježali. Danas u 15 sati istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu priveden je 20-godišnji Aldin Čejvanović.

Stalni sukobi sa zakonomPrivođenje Aldina Čejvanovića Iza ove priče utemeljene na policijskom izvješću stoji, zapravo, još jedna drama čiji su akteri članovi javnosti po kriminalu već naveliko poznate obitelji Čejvanović. Neda, majka jedanaestero djece, nedavno je izjavila kako bi najradije da država pozatvara sve njezine sinove poznate po učestalim sukobima sa zakonom. Jedan je u zatvoru zbog sumnje za silovanje maloljetne Karlovčanke, a Aldin je u novi sukob s policijom došao jučer tek nakon što je pušten iz zatvora gdje je bio zbog krađe, a Nermin za isto djelo još boravi u zatvoru.- Sve je počelo nakon što Aldinu supruga Ivana Karas nije pripremila večeru - priča nam njegova majka Neda. - Razljutio se, a bio je i pod priličnim utjecajem alkohola. Kada mu je rekla 'dabogda poginuo', sjeo je u svoj stari Golf. Vozikao ga je amo-tamo, zabio se u drvo i u kuću, sletio u grabu, a onda ga kolcem porazbijao. Zbog buke je došla policija, pa se skupilo još četvero mladića te su zajedno napali policajce. Među njima su bila i dva moja malodobna sina, Senaid i Danijel, te Ivanin brat Željko Karas i neki Smajić kojem ne znam ime.

Nitko nije ozlijeđenSamo mi je žao što su ih pustili iz pritvora, a nisu zadržali kao moga Aldina.Na sreću, policijski službenici nisu ozlijeđeni. Na Golfu osim razbijenog vjetrobranskog stakla nema drugih oštećenja, dok je policijskom Mercedesu Sprinter ulegnut lim i ogrebana desna bočna strana.Tomislav Kukec;Andreja Trpčić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2021 21:35