DELIRIUM TREMENS

KATASTROFA NA PRVOM SPOJU Mrtva pijana napravila golemu štetu u kući poznatog i uglednog odvjetnika: 'Pozvao sam joj Uber, ali je odbila otići...'

 Houston Police Department / Pixabay

Policija američkog grada Dallasa objavila je da je uhitila 29-godišnjakinju jer je ova, nakon izlaska s uglednim odvjetnikom iz Houstona, potpuno pijana napravila ogromnu štetu na njegovoj vrijednoj kolekciji umjetnina, piše New York Post. Procijenjuje se da šteta iznosi više od 300.000 dolara a nastradale su i dvije slike Andyja Warhola.

Lindy Lou Layman (29) uhićena je u subotu nakon prijave muškarca s kojim je izašla, odvjetnika Anthonyja Buzbeeja. Iz pritvora je ubrzo puštena nakon uplaćene jamčevine od 30.000 dolara.

Tužitelj kaže kako je Buzbee (49) rekao istražiteljima da je Layman bila toliko pod utjecajem alkohola kad su došli do njegove kuće, da joj je pozvao Uber da ju odveze doma. Buzbee je rekao da je djevojka odbila otići i sakrila se u njegovoj kući, a kad ju je po drugi put pokušao nagovoriti da ode, postala je agresivna.

Policija je izvijestila da je pijana Layman nekoliko slika poderala i zalila vinom i čitavo vrijeme izvikivala prostote. Također je razbila i nekoliko skulptura vrijednih 20.000 dolara pobacavši ih po sobi. Oštećene Warholove slike procijenjene su na pola milijuna dolara svaka.

Buzbee je inače visokoprofilirani odvjetnik koji je zastupao bivšeg guvernera Teksasa, Ricka Perryja u slučaju zloupotrebe ovlasti, a njegov je gost prošle godine bio i tada još kandidat za predsjednika, Donald Trump, koji je došao na donacijsku večeru koju je Buzbee organizirao. Sam Buzbee Trumpu je tad uplatio 250.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:00