ATRAKTIVNA LOKACIJA

Kineski bračni par ne želi napustiti svoj dom: Ništa zato. Autocestu su izgradili oko njihove četverokatnice!

FILE - In this Nov. 22, 2012 file photo, people stand near a house sitting in the middle of a new main road on the outskirts of Wenling city in east China's Zhejiang province. Duck farmer Luo Baogen and his wife are the lone holdouts from a neighborhood of once-connected homes that was demolished to make way for the main thoroughfare heading to a newly built railway station. (AP Photo/File) CHINA OUT
 AP

Stariji bračni par Baogen nije želio iseliti iz kuće predviđene za rušenje zbog izgradnje autoceste u kineskom gradu Wenlingu, jer su smatrali da ponuđeno rješenje za njihovo preseljenje nije odgovarajuće. Na kraju je autocesta izgrađena oko četverokatnice u kojoj žive samo Luo i njegova supruga.

U Narodnoj Republici Kini privatno vlasništvo donedavno nije postojalo, zbog čega su stanovnici lakše selili iz mjesta u mjesto. Međutim, danas su zakoni promijenjeni i stroži, zbog čega je protuzakonito nasilno uništiti imovinu bez vlasnikove suglasnosti. Vlasnici nekretnina u Kini koji odbijaju preseljenje u cilju izgradnje novih objekata poznati su "klinovi koji se teško izbijaju".

U jednom drugom slučaju s početka godine, Hong Chunqin (75) i njezin suprug Kung, koji žive u dvije oronule kuće sa svoja dva sina, u početku su se složili oko prodaje zemljišta u Taizhouu, u provinciji Zhejiang, i prihvatili osam tisuća funti nadoknade. Međutim, kasnije su se predomislili i vratili novac kad su radovi već bili počeli.

Ranije ove godine, Niu Chuangen i Zhang Zhongyun iz Zaozhuanga, u provinciji Shandong, ostali su nasukani na svom malom "otoku" između nebodera iako su im prijetili, te su nebrojeni broj puta morali braniti svoje rasklimano "carstvo". Prije tri godine, kad je počela izgradnja nebodera, isključena im je struja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:15