NAKON DEBATE

KOLINDA SE POTUŽILA NA DOČEK NA PRISAVLJU 'Neki mi uopće nisu htjeli pružiti ruku!' MILANOVIĆ NEZADOVOLJAN 'Bilo kakva rasprava bila je nemoguća'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović nakon sučeljavanja na HRT-u rekla je da je sama debata bila afirmativna, ali se potužila na činjenicu da je neki kandidati uopće nisu htjeli barem kurtoazno pozdraviti.

- Ne želim nikog minorizirati, niti ikome želim davati preferencije. Međutim, kad sam ušla i rukovala se sviuma, bilo je dvoje-troje njih koji mi nisu uopće htjeli pružiti tuku. Međutim, to je stvar nedostatka kućnog odgoja. Mi se borimo u političkoj areni, moramo se boriti argumentima, a ne nekim stavovima kojima se želi poniziti suparnika.

Zoran Milanović je nakon debate izgledao u dobrom raspoloženju, iako je priznao da nije presretan.

- Nažalost, nisam zadovoljan razinom rasprave. Sada je lako napadati novinare kakva su pitanja postavili, ali svi smo pristali na pravila igre. Primjerice, pitanja o BiH... Nema šanse da se nešto ozbiljno kaže za jedno minutu.

Nije bilo rasprave između troje favorita?

- Nemoguće! Tehnološki nemoguće. Znali smo to, takva su pravila bila...

Nekoliko minuta nakon ponoći na debatu se osvrnuo i službeni HDZ. Preko Facebooka Kolindu su proglasili pobjednicom debate.

- Smirenim iznošenjem činjenica o svojim postignućima u 1. predsjedničkom mandatu, snagom argumenata i pozitivnom energijom Kolinda Grabar-Kitarović na HTV-ovu je sučeljavanju uvjerljivo dominirala nad dvojicom, nazovimo ih tako, ozbiljnijih protukandidata - uobičajeno umišljenim Milanovićem & zgrčenim, floskularnim Škorom. Potonji nije ni časa časio, nego je odmah krenuo s onim jedinim što je činio u ovoj kampanji - nimalo džentlmenskim napadima na našu kandidatkinju. A završio je traženjem alibija za očekivani poraz, valjda imitirajući Milanovića. Očito i njega i njegov tim “pere” nervoza. A Milanovića ionako nije potrebno dodatno komentirati. Hrvatska predsjednica napravila je još jedan važni korak prema obrani mandata i novih 5 godina na Pantovčaku - stoji u objavi HDZ-a.

Naravno, Kolindini protukandidati se ne slažu s tom tezom. Pogotovo Škorini pobornici. Neslužbeni glasnogovornik krajnje desnice Velimir Bujanec je objavio post pod naslovom 'Škoro i deset cirkusanata'.

- Na večerašnji igrokaz na HRT-u kojeg su nazvali “sučeljavanje”, imam samo jedan komentar: Škoro i 10 cirkusanata! Jedini je ostavio dojam ozbiljnog čovjeka, gospodina i državnika, nije ulazio u rasprave s nebitnim likovima, fake kandidatima, narcisima, antifa-živčenjačama i egzibicionistima. Dobro je i što je stajao pored Pernara, koji je od ovih 10 još i najnormalniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. veljača 2023 06:51