PRIPREME

KOLINDIN STOŽER NA VIŠESATNOM SASTANKU DOGOVORIO STRATEGIJU ZA DRUGI KRUG Nije se tražila odgovornost za slabiji rezultat: 'Nije vrijeme za to'

Kolinda Grabar-Kitarović
 Darko Tomas / CROPIX

Stožer Kolinde Grabar-Kitarović i uže vodstvo HDZ-a poslijepodne su na višesatnom sastanku raspravljali o izbornim rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora, te o strategiji za drugi krug u kojem će se boriti njihova kandidatkinja i SDP-ov Zoran Milanović.

- Analizirali su se rezultati koje je osvojila Kolinda, ali i oni Miroslava Škore. Očekivali smo da će u prvom krugu pobijediti Grabar Kitarović i da će tako imati bolju startnu poziciju za drugi krug, ali to se nije dogodilo. Bila su dva jaka kandidata desnice, dok je s druge strane bio jedan jak kandidat ljevice i sada je tako kako je - kazao je jedan od sugovornika sa sastanka, dodajući kako je sada glavni zadatak pridobiti što više Škorinih birača.

Kaže kako je dogovoreno da Kolinda u naredna dva tjedna neće obilaziti teren, niti imati skupove, nego će se fokusirati na sučeljavanja i intervjue. Posebno će u nastavku kampanje, doznajemo, isticati svjetonazorsko pitanje, ali i ono što je ona radila u odnosu na ono što je radio Zoran Milanović.

- Nikome nije svejedno zbog ove situacije, naše se biračko tijelo podijelilo, i poruka ovih izbora je jasna, a ona je da postoji opcija koja parira HDZ-u u demokršćanskoj, narodnjačkoj priči i da ta grupacija nije mala - govori član stranke, dodajući kako se iz svega moraju izvući pouke.

Navodno se na sastanku nije tražila ničija odgovornost zbog rezultata jer ističu kako ”za to nije vrijeme”. Sugovornici kažu kako će Grabar-Kitarović morati paziti na svaki potez da ne napravi grešku.

- Mislim da će biti jako tijesno i da će se morati paziti na sve. Ovo su visoko personalizirani izbori, i ako kandidat nije na visini zadatka, sva infrastruktura neće puno pomoći. Ovih četrnaest dana sve će biti na Grabar Kitarović - kazao je sugovornik iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:38