IZA KULISA

KOMENTAR: GDJE SU HRABRI HOS-ovci U BLEIBURGU? Lako je marširati Splitom i urlati 'Za dom spremni'. Junaci, učinite to danas u Austriji

 Boris Kovacev / CROPIX

“Izjednačavanjem pozdrava ‘Za dom spremni’ s ustaškim pozdravom pokušava se kriminalizirati Domovinski rat i narušiti čast i dostojanstvo svih onih koji su ga časno nosili, od kojih su mnogi poginuli da bi mi danas mogli živjeti demokraciju”.

“Kompromitiranjem braniteljskog pozdrava ‘Za dom spremni’ (ZDS) iz Domovinskog rata zapravo se ruši demokratski temelj Republike Hrvatske”.

“’Za dom spremni’ simbolizira vojničku stegu, junaštvo, čovjekoljublje i borbu protiv tadašnjeg velikosrpskog fašizma”.

“Taj stari hrvatski pozdrav mi hrvatski branitelji vežemo uz Domovinski rat”.

Ovo je samo dio citata koje proteklih godina slušamo od raznih desničara, HOS-ovaca, svećenika, povjesničara koji godinama maltretiraju ovu državu svojim povijesnim revizionizmom, a državne vlasti im u tome svojski pomažu jer nemaju snage presjeći te sulude rasprave. Svi oni tvrde da se nikad neće prestati boriti za taj časni pozdrav, da bi odricanje od njega bila pljuska svim suborcima koji su poginuli u ratu uzvikujući taj pozdrav. I onda... Svi oni krenu prema Bleiburgu i hrabro zaborave na ideale, zastave, grbove, ratne drugove.

Svim tim hrabrim hosovcima, desničarima i sličnima ne pada na pamet austrijskim policajcima na blajburškom polju objašnjavati da je HOS-u priznat status branitelja, registrirano znakovlje i grb s pokličem “Za dom spremni” koji on simbolizira junaštvo čovjekoljublje. Borba za pravdu, ideale i poginule drugove brzo nestane kada treba platiti 4 tisuće eura kazne ili čak završiti u zatvoru kao prošle godine splitski hadezeovac koji je desnicom mjerio visinu kukuruza na blajburškom polju.

Hrabro je marširati Splitom i urlati “Za dom spremni”. Učinite to u Bleiburgu. Junaci, razvijte tamo svoje crne zastave, vičite tamo svoj pozdrav slobodi, dižite desnicu u zrak. Učinite to i na duže vrijeme si osigurajte u Austriji tri besplatna obroka dnevno da se mi ostali barem malo odmorimo od vaših ludosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 00:58