Kosor o stanu: To su gnusne insinuacije i laži

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je novinarima da su sve okolnosti u vezi s njezinim stanom čiste, u okviru zakona i propisa koji su vrijedili u to vrijeme, te da je angažirala odvjetnika koji će još jedanput pregledati cjelokupnu dokumentaciju u MORH-u.



Kosor je na prijemu u Vladi u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena novinarima pojašnjavala okolnosti u vezi sa svojim stanom.



"S obzirom na činjenicu da je tada bila stambeno zbrinuta, nepoznati su razlozi zbog kojih je samohranoj majci s jednim djetetom MORH-ova komisija dodijelila četvorosobni stan za koji je zatražila otkup 16. listopada 1995., dva dana nakon što je ušla u HDZ i 13 dana prije nego što je izabrana u Sabor", stoji u članku u jednim dnevnim novinama u kojem piše da se Kosor 1990. iz Velike Gorice preselila u jednosoban stan u Zagrebu (Šeferova 10), a nakon pet godina, na neobjašnjen način, uselila u četverosobni stan od 90 kvadrata (Šeferova 4), iz kojeg su prethodno preseljeni maloljetni sinovi pokojnog pukovnika JNA Dropca.



Kosor je danas novinarima izjavila da su sve okolnosti u vezi s njezinim stanom čiste, u okviru zakona i propisa koji su vrijedili u to vrijeme, te da je angažirala odvjetnika koji će još jedanput pregledati cjelokupnu dokumentaciju
Kosor je izjavila novinarima da je mijenjala stanarsko pravo u Velikoj Gorici za stanarsko pravo u vojnom stanu u Zagrebu, te nakon toga podnijela zahtjev za zamjenu manjeg stana za veći jer je, među ostalim, njezina majka, koja je bila prognanica, došla živjeti s njom i njezinim sinom.



MORH-ovo povjerenstvo je to odobrilo, nakon čega je Kosor zamijenila stanove i stan otkupila prema propisima koji su vrijedili u to vrijeme.



"Nitko mi ništa nije darovao, nitko nije donio odluku kojom bi se meni bilo što dalo, ništa nisam napravila protupropisno, ništa nisam napravila protuzakonito", rekla je Kosor.



Novinare je uputila da sve podatke mogu dobiti u MORH-u dodavši kako su dokumentaciju pregledali mnogi, a u MORH-u nisu uvijek bili ministri iz HDZ-ove Vlade.



Kosor je također opovrgnula sumnje iz članka da su maloljetni sinovi pokojnog pukovnika JNA izbačeni iz tog stana neposredno prije njezina dolaska.



"To su gnusne insinuacije i laži koje se godinama plasiraju o meni", rekla je Kosor, najavivši da će "potražiti način da se kao čovjek zaštiti".



Ustvrdila je kako je njezina obitelj izvrgnuta "neviđenom pritisku" pa će se nastojati zaštiti jer nije učinila ništa protuzakonito i nečasno. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:46