JAKO GLUP POTEZ

KRALI LUKSUZNE AUTOMOBILE PA SE HVALILI ULOVOM Uhićeni nakon što su na Facebooku objavili fotografiju sa sendvičem od novčanica!

Osam muškaraca ukralo je devet automobila, no krali su i nakit, mobitele i laptope
 Facebook

Članovi bande koja je krala luksuzne automobile londonskim bogatašima uhvaćeni su nakon što su na Facebooku objavili fotografije 's dokazima'. Naime, na jednoj od njih osumnjičeni Conor Murphy (19) 'jede' sendvič od novčanica.

Osam muškaraca ukralo je devet automobila, uključujući BMW-e, Range Rovere, Porsche i 100 tisuća funti vrijedan Mercedes, no krali su i nakit, mobitele i laptope i to u 15 zabilježenih provala.

Detektivi su ih konačno uhitili nakon što je jedan od članova bande na Facebooku objavio fotografiju na kojoj se vidi kako naslonjen uživa na ukradenom Range Roveru.

Fotografije koje je policija pronašla na njihovim mobitelima, pokazuju mlade kriminalce kako sjede na ukradenim autima, piju šampanjac, nose skupocjene satove i poziraju s novčanicama. Također postoji video snimka koja prikazuje mladiće kako se utrkuju ukradenim automobilima.

- Trebali su mjeseci napornog rada kako bi ih ulovili. Ta osmeročlana mlada banda je dobro radila svoj 'posao', no 'pali' su jer su bili glupi. Objavili su slike na Facebooku, a preko mobitela su planirali krađe. Ti mladići žive u svijetu pohlepe. Otkako su uhićeni, stopa provala je smanjena za 48 posto - kazao je istražitelj Craig Leonard.

Kalan Williamson (20) i Conor Murphy (19) osuđeni su na četiri godine i osam mjeseci zatvora, Jonathan Oriba (20), Akil Ford (20) i Daniel Talbot (23) na četiri godine, Niah George (18) na tri godine i 10 mjeseci, Yassin Imlahi (19) dobio je tri godine zatvorske kazne, kao i Rory Mason (18).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:13