ŽIVOTE, ROBIJO!

KRONIKE SLUĐENOG OCA Sedam profila koje roditelji moraju pratiti da ne siđu s uma

Laura Izumikawa (profil lauraiz) svoju kćer Joey Marie Choi “maltretira” dok spava pa malena ima više od pola milijuna pratitelja na Instagramu. Odijeva je u detaljne i uvjerljive kostime princeza, snjegovića, Star Wars uniforme, životinjske odore i slično. Rezultati su spektakularni
 Instagram / lauraiz

Internet je sjajno mjesto, toliko sjajno da se na njemu mogu pronaći stotine budalaština, poput, recimo, fotografija beba u šalicama. Nije tipfeler, stvarno mislim na bebe u šalicama. Trend nije nov, #babymugging je viralan postao još prije tri godine, a otad se roditelji diljem planeta natječu tko će na Instagramu objaviti zabavniju fotografiju. Kako to učiniti? Polegneš bebu na krevet, ispred nje postaviš šalicu i uslikaš je tako da izgleda kao da ona u njoj sjedi, spava, pleše, kupa se, jednom riječju živi. I nije to ništa čudno, roditelji često postanu sluđeni. Sve te neprospavane noći, Jakuševac od pelena koji se uporno formira u kutu sobe, šmrklji i toplomjeri, hrana po zidovima; negdje se to mora manifestirati. Babymugging je započela bloggerica Ilana Wiles (profil mommyshorts), a prvim je fotografijama željela oraspoložiti ljude nakon eksplozije bombe na maratonu u Bostonu, da bi pokazala veselu stranu roditeljstva, baš kao i Laura Izumikawa (profil lauraiz), fotografkinja iz Los Angelesa koja je otišla korak dalje. Ona svoju kćer Joey Marie Choi “maltretira” dok spava i malena uopće nije svjesna da je u međuvremenu postala zvijezda Instagrama s više od pola milijuna pratitelja. Zašto? Jer je mama odijeva u nevjerojatno detaljne i uvjerljive kostime princeza, snjegovića, Star Wars uniforme, životinjske odore i slično. Rezultati su spektakularni, unatoč kritikama dušebrižnika.

S obzirom na to da je novogodišnje vrijeme uvijek dobro za započeti novi hobi, probrao sam “viralne roditelje” koji poput ove dvije majke roditeljstvo promišljaju na ponešto drugačiji, pomaknut način. A ako želite sačuvati zdrav razum do trenutka u kojem vaše najdraže čudovište ne krene na fakultet i odseli se, obavezno počnite pratiti ove ljude na društvenim mrežama. Osim Ilane i Laure, to je svakako Simon Hooper, kojeg već nazivaju najpopularnijim tatom Instagrama. Njegov profil father_of_daughters ima pola milijuna pratitelja samo zato što je čovjek, umjesto da podlegne sveopćem trendu umjetnog uljepšavanja roditeljstva, odlučio da kaos koji su mu u život donijele njegove četiri kćeri prikaže stvarnim, sirovim i iskrenim. Pritom se, dok opisuje poplave prilikom kupanja, kaotičnu igru, neprospavane noći i neuspjele ručkove, jako dobro zabavlja. I svaki put kad pomislite da više ne možete, pročitajte jednu od njegovih originalnih priča. Život će vam biti lakši. Huffington Post okrenuo se, pak, Twitteru i svaki tjedan probire nove najbolje, najciničnije i najurnebesnije tweetove roditelja. Rubrika “Funniest Tweets From Parents This Week”, koju uređuje Hollis Miller, nepresušni je izvor humora i zdravog cinizma u samo 140 znakova.

Evo samo nekih iz prošlog tjedna: “Djeca roditelje vole na najrazličitije načine, posebno kad im govore ‘mrzim te’ kad ih se ostavlja u školi”; “Rekao sam svom sinu od četiri godine da auti ne mogu raditi salto u zraku. ‘Hoće, kad ih ja počnem voziti’, odgovorio mi je. Mislim da ću ženi prepustiti brigu oko njegovog vozačkog”; “Moja ljubav prema djeci je beskonačna, ali zaliha mojeg strpljenja, energije, vremena, novca i kave nije. S poštovanjem, tvoja mama”; “Voljela bih se buditi puna optimizma kao moj petogodišnjak. Već 25. jutro zaredom se nada da će dobiti bombone za doručak”. Jedan od boljih Instagram profila svakako je i bevcooks koji vodi Bev Weidner pod geslom “mijenjam hranu i kuham pelene”, a koja spaja humor, recepte za hranu i fotokroniku odrastanja svojih blizanaca. Ime koje svakako morate proguglati je i Jeffrey Brown. On je još prije četiri godine izbacio prvu u seriji svojih sjajnih dječjih stripova “Darth Vader i sin”, u kojoj najpoznatijeg filmskog zlikovca zamišlja kao uzornog oca Lukeu Skywalkeru i princezi Leji. Jednako duhovit i srcedrapateljan serijal otad se proširio na još pet slikovnica, a Brown, čini se, nema namjeru stati. Kad smo već kod Star Warsa, uvijek se, ako već niste, možete podsjetiti avantura Garyja The Stormtroopera iz Robot Chicken serijala (uguglajte na YouTubeu), koji kao i svaki pošteni imperijalni vojnik posao pokoravanja galaksije za Dartha Vadera pokušava izbalansirati s privatnim životom i svojom kćerkicom Jessicom. Taj lik živi ono što ja volim zvati #životerobijo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:22