DELICIJE

Krumpir Jackson

RECEPT, BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije
RECEPT, BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije

Krumpir skuhajte u slanoj vodi, nožem ga obrubite i dignite poklopac pa ga zatim izdubite.

Izdubljeni sadržaj narežite ma male kockice. Jednako tako na male kockice narežite šunku, nasjeckajte vlasac pa sve zajednos tavite u posudu. Dodajte vrhnje, začinite i dobro promiješajte.

Dobivenim nadjevom punite krumpire koje ste prethodno izdubili. Na vrh stavite narezane šampinjone i malo maslaca.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite oko 20 minuta.

Servirajte kao samostalno jelo uz neku salatu ili kao prilog nekom mesnom jelu.

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

8 krumpira

5 dag maslaca

20 dag šunke

2 dl kiselog vrhnja

1 vezica vlasca

4 šampinjona

sol

papar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2025 03:09