Kviz '1 protiv 100': Najveća nagrada 617 tisuća kuna

ZAGREB - Nakon što je pet godina natjecateljima glavni izazov bio kako doći do milijun kuna, od 17. siječnja bit će kako znanjem pobijediti 100 suparnika.



Tako su na jučer organiziranoj promociji HTV-ovi urednici Mario Sedmak i Igor Grković najavili novi licencni kviz "1 protiv 100", koji će na programu četvrtkom i nedjeljom privremeno zamijeniti popularnog "Milijunaša".



Iako je najveći iznos koji neki natjecatelj može osvojiti 617.000 kuna, na HTV-u smatraju da će kandidati iz najvećeg HTV-ova studija "Anton Marti", gdje će se kviz snimati, izlaziti s više novca nego u "Milijunašu". Razlog je jednostavan - odustajanja nema, čemu se posebno veseli voditelj "1 protiv 100" Tarik Filipović.



Isprva mi se činilo kompliciranim, no nakon dva dana kriza je prošla, iako još nisam do kraja zaplivao, rekao je Tarik Filipović, voditelj novog HTV-ova kviza

- Mislim da će baš zato mnogo ljudi doći do samog kraja i pobijediti svih 100 konkurenata. Što se tiče mog dijela posla, iako to većina vidi kao svojevrsni nastavak 'Milijunaša', sve je uistinu novo. Isprva mi se činilo kompliciranim, no nakon dva dana kriza je prošla, iako još nisam do kraja zaplivao - rekao je Tarik Filipović u novouređenom studiju čiji je izgled jučer također prvi put predstavljen javnosti.



Kako su pojasnili urednik Kontakt programa HTV-a Mario Sedmak i urednik projekta Igor Grković, pred ekipom je velik posao jer će se glavnina snimanja koje počinje danas, zbog druge sezone showa "Zvijezde pjevaju" morati odraditi u siječnju i veljači. Kviz "1 protiv 100" na programu će biti do kraja ljetne sheme, dakle lipnja, a zatim se na program vraća "Milijunaš".



Sam kviz, koji se radi prema Endemolovoj licenci, mješavina je tri verzije: nizozemske, američke i britanske. Za svako izdanje potrebno je 120 natjecatelja, ali to ne bi trebalo predstavljati problem s obzirom na to da dnevno za sudjelovanje u novom kvizu na HTV-u prime oko 600 poziva.









Tko će stati pred Tarika Filipovića i upustiti se u borbu protiv 100 konkurenata u studiju, odlučuje slučajni odabir.



Natjecatelj svaki put bira jedno od dva ponuđena područja, na primjer dječja književnost, i na postavljeno pitanje mora izabrati između tri odgovora. Ako točno odgovori, ide dalje, a svaki netočan odgovor publike u studiju donosi mu 1000 kuna. To istodobno eliminira one koji su ponudili krivi odgovor i tako sve dok natjecatelj ne pobijedi sve ili ne ispadne. Kako se smanjuje broj konkurenata, njihovi krivi odgovori sve više vrijede, a oni koji se probiju u najuži krug, također mogu zaraditi ako natjecatelj na kraju pogriješi. Iako nema odustajanja, kandidat na raspolaganju ima i jokere. Udvostručenje mu povećava iznos zarađeng novca, no može ga upotrijebiti samo jednom, a mogućnost da preskoči pitanje može iskoristiti tri puta, no to će mu svaki put umanjiti zarađeni iznos.
  O natjecatelju odlučuje slučajni odabir



  




Tina Premec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:19