PUCANJ U GLAVU

'LEGALIZIRAJTE UBOJSTVO HOMOSEKSUALACA' Odvjetnik predložio bolestan zakon

 AFP

Odvjetnik iz Kalifornije predložio je zakon kojim bi se legaliziralo ubojstvo gejeva i lezbijki u toj saveznoj državi. No, ono još čudnije od toga je što će se za 'Zakon o suzbijanju sodomije' zapravo i prikupljati potpisi, pošto svatko tko plati 200 dolara ima priliku predložiti amandman bez da ga blokira državni odvjetnik, piše Independent.

Zakon Matta McLaughlina tako proglašava gej seks kao 'monstruozno zlo koje svemogući Bog zahtijeva da se istrijebi pod prijetnjom svemogućeg uništenja' i poziva da se homoseksualci 'usmrte metcima u glavu ili nekom drugom prikladnom metodom'.

Ne samo da glasanje o zakonu neće biti blokirano, već McLaughlina nitko neće niti izbaciti iz odvjetničke komore - iako se disciplinski postupak može poduzeti u slučaju 'moralne pokvarenosti', što u ovom slučaju zahtjeva LGBT zajednica.

- Većinu našeg života smo proveli boreći se protiv netrpeljivosti. Iako vjerujemo da ovaj prijedlog neće proći, ne možemo samo stajati mirno - komentirali su iz LGBT zajednice dodajući kako McLaughlin nikad neće skupiti 366.000 potpisa koliko mu je potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:09