ZVJERSKI ČIN

LJEPLJIVOM TRAKOM UGUŠILA AUTISTIČNU POKĆERKU 'Htjela sam zaštititi svoju bebu od nje'

Žena iz Floride provest će ostatak života u zatvoru nakon što je proglašena krivom za ubojstvo autistične pokćerke.

Misty Stoddard (37) obrisala je suze nakon što je sucima trebalo samo dva sata da ju osude za prvostupanjsko ubojstvo 11-godišnje Melisse Stoddard.

Melissa je umrla od gušenja u prosincu 2012. godine nakon što ju je pomajka zavezala za drvenu dasku i zalijepila joj usta ljepljivom vrpcom.

U kuću svog oca i njegove druge žene, Misty, uselila se nakon što je prije pet mjeseci pobjegla iz doma u Sjevernoj Karolini od brata koji ju je 'dirao'. Majka ju je, da ju zaštiti, poslala što dalje od kuće.

Drvena ploča za koji je Misty zavezala djevojčicu donesena je u sudnicu pred porotu. Tužitelji su ju opisali kao spravu za mučenje i demonstrirali kako je kroz rupe načinjene na dasci Melissa bila vezivana svake noći.

Obrana je kazala kako je Melissin otac , Kenneth Stoddard, dasku napravio kako bi ostvario svoje seksualne maštarije sa svojom suprugom, te kako to daska nije napravljena da bi mučili dijete. Kazali su kako je Melissa vezanjem za dasku kažnjena samo dva puta jer je bila nasilna.

Misty Stoddard kazala je kako se brinula što bi Melissa mogla učiniti njezinoj tek rođenoj bebi.

No tužitelji su kazali kako je Melissino tijelo bilo prekriveno modricama u vrijeme njezine smrti.

- Biti roditelj je težak zadatak, a biti roditelj autističnog djeteta još je teže, no to je nešto što ljudi rade svaki dan. Ne ubijaju svoju djecu zbog toga - kazala je tužiteljica Suzanne O'Donnell.

Žena s kojom je pomajka dijelila ćeliju dok je bila u pritvoru, svjedočila je na suđenju protiv nje. Kazala je kako joj je Misty priznala da je zalijepila traku preko Melissinih usta.

Socijalna radnica svjedočila je pak kako je pokucala na vrata Stoddardovih jer je prijavljeno kako dijete nije nekoliko tjedana bilo u školi. Misty Stoddard ženu nije htjela pustiti u kuću, već je s njom razgovarala na trijemu.

Kenneth Stoddard optužen je za ubojstvo iz nehaja i petljanje s dokazima te će mu se suditi u kolovozu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:51