StoryEditor
JUTARNJI TERMIN

LJUDI USTALI U RANO JUTRO, ČEKALI MILANOVIĆA, A NA KRAJU SLUŠALI - GLAZBU! Predsjednički kandidat neugodno iznenadio urednike na HRT-u

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović jutros se nije pojavio u studiju Hrvatskog radija koji ga je planirao ugostiti u 7.30 sati u sklopu posebne emisije "Predsjednički izbori 2019. – predstavljanje kandidata". Slušatelji prvog programa Hrvatskog radija tako su u rano jutro, umjesto Milanovića, slušali glazbu.

- Mi smo unaprijed rekli da Zoran Milanović neće doći u emisiju i o tome je urednica bila na vrijeme obaviještena - kazao je glasnogovornik Milanovićeve kampanje, Nikola Jelić napominjući da se Milanović nije odazvao pozivu jer koncept po kojemu se kandidati predstavljaju "kao na traci" smatra besmislenim.

HRT je prema programskim Pravilima za praćenje izbora za Predsjednika Republike preuzeo obavezu predstavljanja svih kandidata koji su ispunili uvjete za sudjelovanje na izborima za predsjednika države i svima su na isti način ponudili medijski prostor. Ždrijebom je određen raspored predstavljanja u jutarnjem terminu na Hrvatskom radiju, Prvi program, a snimka se kasnije emitira i na Četvrtom programu Hrvatske televizije.

Predstavljanja su započela 9. prosinca, a prvi je termin imao Nedjeljko Babić iz Hrvatske stranke svih kajkavaca, čakavaca i štokavaca. Dan nakon njega termin je bio rezerviran za Mislava Kolakušića, no on nije došao u emisiju. Dalje je red bio na Dejanu Kovaču, nezavisnom kandidatu kojeg podupire HSLS, pa Ivanu Pernaru, onda Dariju Juričanu.

U subotu, 14. prosinca gostovala je aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a sjedeći je danas bio na redu Milanović koji je ovaj oblik promidžbe odbio. Sutra je na redu Anto Đapić, potom slijedi Katarina Peović iz Radničke fronte. Predzadnji termin ima Miroslav Škoro, a zadnji Dalija Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 00:32