Lopovi uz zračne jastuke ukrali i prototipove vatrogasnih cipela

ČAKOVEC - Međimurski policajci otkrili su, u suradnji s kolegama iz Varaždina, Celja i Maribora, trojicu drskih provalnika s područja Varaždinske županije i njihova šefa Slovenca koji su u rujnu prošle i siječnju ove godine na području PU međimurske ukrali 12 zračnih jastuka iz Volkswagenovih automobila vrijednih oko 70 tisuća kuna.



U jednom od opljačkanih Passata bila su i tri para cipela marke "Haix" koji su vrlo vrijedni jer su prototip vatrogasnih cipela koje čakovečka tvornica Jelen uspješno prodaje na svjetskom tržištu.



Međimurski su policajci tijekom istrage utvrdili i da su tri hrvatska državljanina iz Strmca, Donje Voće i Boršanca u Varaždinskoj županiji, uz zračne jastuke koje su krali po cijeloj Hrvatskoj uz pomoć profesionalnog alata, fingirali i tri prometne nesreće, čime su oštetili osiguravajuća društva za oko 350 tisuća kuna. Nekoliko desetaka prometnih nesreća još se provjerava te je moguće da su "maheri" imali namjeru uzeti još novca od osiguravajućih društava.



Ukradene zračne jastuke, koje su pod okriljem noći odnijeli Varaždinci u dobi od 29 do 31 godine i njihov 29-godišnji šef Slovenac, policija je pronašla ugrađene u druge automobile, a šest ih je pronađeno ispod drvenog poda sjenice u lovištu Zelendvor nedaleko od Varaždina. Interpolu je poslan zahtjev da od proizvođača po serijskom broju utvrdi kome pripadaju zračni jastuci, pa je međimurska policija zamolila oštećene za još malo strpljenja dok se ne utvrdi kome pripada koji zračni jastuk.

Sanja Zegnal
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:02