PROFIL KLETT

Maštovita, inovativna i kreativna nastava u doba pandemije koronavirusa

Već se nekoliko tjedana svi zajedno hrabro suočavamo s uistinu nepredvidivom situacijom svjetske pandemije, golemih razmjera i nevjerojatnih posljedica. Svjesni važnosti procesa poučavanja i stjecanja znanja i u ovakvim uvjetima, sve su škole i učitelji započeli s izvedbom online nastave te su pritom pokazali snalažljivost, strpljenje, volju i veliku ljubav prema svojim učenicima.

Bogatstvo sadržaja za sve - od prvašića do maturanata

U okolnostima izazova nastave na daljinu izdavačka kuća Profil Klett pripremila je sveobuhvatne digitalne i interaktivne višenamjenske edukativne materijale, kako bi svim učiteljima i učiteljicama osigurala svu moguću pomoć i podršku u ostvarivanju učenja i nastave na daljinu. Pokrenuli su i stranicu Učenje na daljinu koja je zamišljena kao referentno mjesto gdje se svaki tjedan pripremaju materijali za nastavu na daljinu, za sve nastavne materijale i za sve predmete i razrede. Uz priprave za nastavu na daljinu, na stranici su posebno izdvojeni IZZI digitalni sadržaji te mnogobrojni drugi digitalni i interaktivni materijali, i to iz svakog predmeta posebno za svaki razred. Ova stranica bilježi stalni rast posjećenosti te se trenutačno njome svakodnevno služi više od 80.000 korisnika.

Spomenuti digitalni sadržaji izrađeni su na IZZI obrazovnoj platformi te ukupno sadržavaju 84 izdanja za osnovnu i srednju školu, koja zajedno imaju više od 3000 videozapisa i animacija, 6000 interaktivnih objekata, 3D modela, virtualnih panorama i interaktivnih kvizova i mozgalica te ostalih virtualnih zadataka. Uz nevjerojatan broj obrazovnih sadržaja, važna je odlika velikog broja njih i mogućnost učiteljske provjere uspješnosti riješenih zadataka. Kao što je poznato, svi materijali na IZZI obrazovnoj platformi otvoreni su svim učiteljicama i učiteljima u Hrvatskoj, neovisno o tome kojim se materijalima koriste u nastavi.

Svjesni potrebe za novim, korisnim materijalima, ali i za razmjenom prijedloga i ideja, u ovoj su izdavačkoj kući za učitelje otvorili i posebne Facebook grupe za razrednu nastavu, hrvatski jezik, engleski jezik i STEM grupu predmeta. U tim grupama svakodnevno se objavljuju stručni i informativni članci te se najavljuju online edukacije – webinari s iznimno kvalitetnim i stručnim predavačima o temama koje su, prije svega, korisne i važne za kvalitetno oblikovanje nastave na daljinu.

S obzirom na neizvjesnu situaciju u kojoj su maturanti, na spomenutoj stranici Učenje na daljinu ova je izdavačka kuća podijelila i cjelovite priručnike za pripremu ispita na državnoj maturi koji su besplatni za preuzimanje, i to iz hrvatskoga i engleskoga jezika, matematike, biologije i kemije te povijesti, filozofije i politike i gospodarstva.

Kaleidoskop – novi zabavni interaktivni projekt

Uz IZZI digitalne sadržaje i nove udžbeničke komplete iz svih predmeta, Profil Klett priprema mnogo drugih edukativnih i zabavnih sadržaja. Jedan je od njih Kaleidoskop – nova zabavna i inspirativna tridesetominutna emisija u produkciji ove izdavačke kuće, posvećena pozitivnim životnim vrijednostima, snazi pojedinca i obrazovanju.

Kaleidoskop će u svakoj epizodi ugostiti jednog istaknutog stručnjaka, odnosno uspješnu javnu ili manje javnu osobu koja će u razgovoru s voditeljicom Ivom Šulentić gledateljima otkriti zanimljive, osobne priče iz svojega djetinjstva i školskih klupa te kroz osobni kaleidoskop ponovno proživjeti školske dane. Nakon osobnih priča, svaki će gost biti suočen s nekoliko kratkih, ali izazovnih igara i zadataka u kojima mora pokazati svoju kreativnost, maštovitost i snalažljivost. Premijerno izdanje Kaleidoskopa ugostit će poznatu lovkinju iz kviza Potjera – Moranu Zibar i emitirat će se u četvrtak, 30. travnja, u 18 sati na Facebook stranici Profil Kletta.

Uz sve naše udžbeničke komplete, izvrsne digitalne materijale i sva nova, edukativna i zabavna izdanja, uistinu vjerujemo da ćemo našim učiteljicama i učiteljima pružiti dovoljnu inspiraciju, motivaciju i podršku u ovim zahtjevnim okolnostima kako bismo svi zajedno uspješno prebrodili i ovaj izazov: sigurno, praktično i kreativno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:36