TRAGIČAN KRAJ

MASTURBACIJA GA KOŠTALA GLAVE Student donirao spermu pa dobio srčani

Neobičan slučaj smrti studenta medicine izašao je na vidjelo nakon što su njegovi roditelji odlučili tužiti banku sperme u kojoj je pronađen mrtav.

Naime, Kinez Zheng Gang (23) upisao se u 2012. godine u program donaciju sperme za potrebe sveučilišne banke, smatrajući kako je to u interesu društva. Bio je toliko entuzijastičan oko toga da je čak i druge nagovarao da učine isto.

Mladić nije niti slutio da bi mu se ova altruistična odluka mogla odbiti od glavu. Za vrijeme četvrtog posjeta u samo desetak dana, student medicine je kao i prije toga bezbrižno listao pornografski sadržaj s ciljem što boljeg obavljanja posla. No, u jednom trenutku ga je pokosio srčani udar.

Medicinske sestre klinike za plodnost na Sveučilištu Wuhan, primijetile su da se student predugo zadržao u sobi za donaciju, te je nastala panika. Dva sata poslije ulaska u tu sobu, osoblje je provalilo te ga je pronašlo kako beživotno leži na podu.

Unatoč velikim naporima da ga se oživi, nije mu bilo spasa, te su ga liječnici proglasili mrtvim.

Njegovi roditelji su zbog ove nesreće odlučili potražiti zadovoljštinu na sudu. Prvostupanjskom presudom je odlučeno da banka sperme nije odgovorna za njegovu smrt 'jer je mladić bio dovoljno zreo da sam donosi životne odluke, uključujući i ovu'.

Obitelj je, inače, tražila da im klinika isplati oko četiri milijuna kuna, jer su ga nagovorili da sudjeluje u programu te da ne nisu snašli kada su ga našli u nesvjesnom stanju. Iako je otac tražio od sveučilišta da obave autopsiju, oni su odbili zahtjev. Student medicine je kremiran dan nakon što je preminuo.

Vrhovni sud je sada potvrdio prvostupanjsku odluku prema kojoj je obitelji pripalo oko 30 tisuća kuna, tj. naknada za troškove pogreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:48