IZA KULISA

Medved je isprikom potvrdio svoju prijetnju

Ministra branitelja Tomu Medveda prijavio je zagrebačkoj policiji novinar Indexa, Vojislav Mazzocco, zbog prijetnji u povodu objave teksta da je ministrov sin zaposlen u zaštitarskoj tvrtki AKD u isto vrijeme kada je Ministarstvo koje vodi Medved angažiralo tu tvrtku. Činjenična koincidencija ide u prilog sumnji da je ministar angažiranje AKD-a iskoristio kako bi svom sinu osigurao radno mjesto u toj istoj tvrtki.

Što je ministar učinio?

Tomo Medved je prijetio. Novinar Indexa, Vojislav Mazzocco, događaj je ovako opisao: “Pitao me želim li s njime ući u ring da se tamo obračunamo bez žene i djece te rekao da će se, budem li mu još dirao sina, u njemu probuditi vojnički duh i da ćemo ući u rat”.

To je prijetnja. Ne treba sumnjati u novinarski opis jer su riječi prijetnje toliko neobične da ih čovjek teško izmisli. Vojnički duh nije bitan pri sadnji cvijeća za Floraart, ali je prilično bitan kada treba nekome razbiti glavu.

Što je ministar učinio?

Pokušao je prijetnjom utjecati na novinara koji objavljuje informacije od javnog interesa. Zapošljavanje ministrova sina ne govori o zadiranju u privatni život nego opisuje moguću malverzaciju, nepotizam. To je samo drugi izraz za korupciju.

Što je ministar učinio?

Ministar je, jednostavno, pokazao da ne razumije zašto sjedi u svom kabinetu. Ministar predstavlja Vladu čak i kada zove radi svog sina. Kada uznemirava novinare demonstrira i nasilništvo koje nema veze s demokracijom koju zagovara njegov šef Andrej Plenković, predsjednik Vlade. Ili?

Što je ministar učinio?

Napravio je sve da mu premijer kaže - I have to let you go. Jednostavno, sutra će zvati nekog drugog za koga nećemo znati. Pokušaj isprike kroz priopćenje to samo potvrđuje. Inače ne bi govorio o telefonskom pozivu, nego o angažiranju AKD-a i slučaju zapošljavanja svog sina. To još duguje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:05