DELICIJE

Miješana salata s ementalerom

RECEPT: Nikolina Lončar, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009.
RECEPT: Nikolina Lončar, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009.

SASTOJCI :za 4 osobe

- 20 dag ementalera

- 15 dag krastavaca

- 15 dag rajčica

- 4 žlice jabučnog octa

- 1 limun

- 4 žlice maslinovog ulja

- 2 žličice sitno nasjeckanog kopra

- 2 režnja češnjaka

- sol i papar

1. Krastavce operite, očistite i narežite na ploške ili kockice. Začinite solju, octom i maslinovim uljem.

2. Nakapajte limunovim sokom, dodajte sitno nasjeckani kopar i gnječeni češnjak pa pustite da odstoji jedan sat.

3. Krastavcima dodajte rajčicu pa salatu dobro rashladite. Neposredno prije serviranja pospite naribanim ementalerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 14:18