Milanović: Glasovat ću za Bandića, on je najbolji

ZAGREB - Milan Bandić najbolji je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, a koalicija SDP-HSU jamstvo kvalitetne i poštene gradske vlasti, poručio je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović, prilikom potpisivanja međustranačkog sporazuma između zagrebačkog SDP-a i HSU-a o zajedničkom nastupu na svibanjskim lokalnim izborima.



"Milan je najbolji kandidat, a SDP najbolja i najjača stranka što su i potvrdili građani u prošlom mandatu, a uvjeren sam da će tako biti i 17. svibnja", rekao je Milanović.







Za nagađanja u javnosti o trzavicama između gradskog SDP-a i vrha stranke, pa i o tome da je kao SDP-ova kandidata za gradonačelnika namjeravao postaviti neku drugu osobu, a ne Bandića, te da uvjetuje "svoje ljude" na izbornoj listi, Milanović je kazao kako su dokaz da je izborna kampanja uzela maha, odnosno onaj njezin nekorektni dio.



"Takve špekulacije nisu prve na tu temu, ali u SDP-u se tako ne radi. U SDP-u ne misle svi isto, ali misle o bitnim temama. Ovo je najbolja koalicija za Grad Zagreb", istaknuo je.



Upitan hoće li to što govori potvrditi i 17. svibnja, odnosno glasovati za Bandića, Milanović je odgovorio: "Naravno da ću glasovati za Milana Bandića".



rubrike

VIJESTI
više iz
Da je kampanja "krenula ispod koljena" smatra i Bandić, kandidat SDP-a i HSU-a za još jedan gradonačelnički mandat, pozvavši političke suparnike da, umjesto "špekulacija i objeda" na njegov i račun SDP-a, izađu s programima za kvalitetniji život Zagrepčana.



"Nema razdora u SDP-u, toga nije bilo i neće ni biti", naglasio je Bandić, koji je od Zagrepčana po četvrti put zatražio da mu na izborima iskažu povjerenje. "O nama znate manje-više sve, naša djela i rezultati govore više od svake političke propagande. Od nas uvijek možete tražiti više, a mi vas nećemo iznevjeriti", poručio je.



Upitan hoće li se izborne liste sastavljati u vrhu SDP-a ili u gradskoj organizaciji, odgovorio je kako je SDP demokratska stranka koja zna na izbore izaći sa svojim najboljim ljudima. "To jamčim, najkvalitetnije ljude SDP-a", rekao je, dodavši da će Gradski odbor SDP-a u srijedu poslijepodne sastavljati liste.



I predsjednica gradskog HSU-a Višnja Fortuna uvjerena je da su rezultati aktualne gradske vlasti, u kojoj sudjeluje i njezina stranka, jamstvo da će građani istu birati i na predstojećim izborima.



U potpisani sporazum uvršten je i program zagrebačkog HSU-a, po kojemu se, kazala je Fortuna, gradska vlast obvezuje na, među ostalim, gradnju novih domova umirovljenika, povećanje njihova cenzusa te razvoj izvaninstitucionalne potpore.



Zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je i čelnik HSU-a Silvano Hrelja, također uvjeren da je koalicija SDP-HSU pobjednička.  (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:38