Mislite da apartmani i kuće za odmor ne trebaju vlastitu web-stranicu?

Tako je mislila i gospođa Jurica, vlasnica Ville Nonni u Višnjanu, no onda ju je zaintrigirao Facebook oglas Apartmanice… Danas ne može ni zamisliti upravljanje rezervacijama bez vlastite stranice svoje vile.

Barbara, kako to da ste se odlučili za vlastitu web-stranicu uz tolike velike i poznate booking servise?

Počelo je tako da sam, nakon godinu dana oglašavanja svoje kuće za odmor samo putem velikih booking servisa, naišla na oglas Apartmanice koja je nudila izradu specijalizirane web-stranice za male iznajmljivače. Nazvala sam ih i to je bilo to. Odmah su mi sjeli. Meni uvijek treba da mi netko klikne da bih krenula u suradnju, a ekipa iz Apartmanice na prvu me osvojila. Do danas to smatram najboljom poslovnom odlukom.

Administracijsko sučelje Apartmanice

To je velika izjava. Što ste točno dogovorili?

Nakon nekoliko telefonskih razgovora s Apartmanicom, u kojima su mi rekli što trebam pripremiti - kao fotografije, opisi i prijevodi - prionula sam poslu. Kad sam pripremila materijal i dostavila im ga, oni su u rekordnom roku izradili web-stranicu moje vile koja je bila spremna za korištenje i prve rezervacije. Iako nikad prije nisam imala web-stranicu, niti sam baš informatički potkovana, upravljanje stranicom bilo je vrlo jednostavno i nije mi trebala nikakva pomoć. Stranica ima apsolutno sve što iznajmljivaču treba, a najbitniji mi je kalendar popunjenosti koji se automatski sinkronizira s ostalim izvorima rezervacija. Točno što su mi obećali, to su i isporučili.

Znači niste trebali odustati od ostalih poznatih booking servisa?

Nikako! Ali moram priznati da je moja stranica sada postala primarni kanal za booking. A to više odgovara i meni i gostima jer ostvarujemo direktan kontakt, sami postavljamo uvjete rezervacije i otkazivanja, a i ispada povoljnije jer izbjegavamo proviziju velikih servisa. Mnogi gosti kažu da me nađu na nekom booking servisu, ali me onda kontaktiraju direktno. Tako više vole. A to što imam svoju stranicu samo im ulijeva povjerenje.

Službena web stranica Ville Nonni

Što smatrate najvećim prednostima stranice koju Vam je Apartmanica izradila?

Stranica je jako pregledna, i meni kao administratoru i gostima. Gotovo je svaki gost komentirao izgled stranice i proces rezervacije - u pozitivnom smislu, naravno. Fleksibilnost u definiranju uvjeta također je velika prednost i to što sve manje izmjene mogu unijeti sama, a za veće kontaktiram Apartmanicu i najčešće je već isti dan riješeno. A puno mi je pomoglo i što nisam morala brinuti o domeni, hostingu, serveru, održavanju - to mi je sve strano.

I, je li primjećujete pomake u količini rezervacija u odnosu na vrijeme kad niste imali svoju stranicu?

Itekako primjećujem. S obzirom da je moja vila otvorena od travnja do početka studenog, već u studenom ili prosincu popunim gotovo cijelu iduću sezonu, a početkom godine već imam sve bookirano. Otkad imam stranicu, puno je više direktnih upita i ostvarenih rezervacija.

Privuče li stranica i strane goste?

Skoro isključivo strane goste i imam: najviše Nijemce, Austrijance, Belgijance, Nizozemce. Hrvati najčešće biraju predsezonu.

Jesmo li što zaboravili?

Već sam i sama sebi dosadna koliko ih hvalim, ali njihova susretljivost i ljubaznost me osvojila na prvu, a njihova profesionalnost i odličan proizvod samo su potvrdili da mi je intuicija bila dobra. Zaista ih preporučujem svim iznajmljivačima bez ikakvog ustručavanja. Sve sam kolege već uputila na njih. Jedino što uvijek kažem je da morate biti spremni uložiti trud za pripremu teksta i dobrih fotografija objekta, a oni će od toga napraviti divotu!

www.apartmanica.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:14