ŽIVOT PRED KAMERAMA

MISTERIOZNA SMRT YOUTUBE ZVIJEZDE Od čega je umro planetarno popularni 13-godišnji Caleb i koje mu je bilo pravo ime?

 Foto: Youtube

Posljednjih pet godina izvjesni majka i otac iz Arnolda u Marylandu opsesivno su kamerom bilježili svaki korak svoje troje djece i to objavljivali milijunima gledatelja na Youtube-u. No prošlog četvrtka jedno do djece je umrlo a da nitko ne zna točno zbog čega, piše portal Gawker.

Caleb Logan Brataley nije mu bilo pravo ime, no pod tim su ga imenom znali milijuni obožavatelja na Youtube-u. Caleb je bio središnja ličnost 'Brataleyevih', niskobudžetne reality serije koja se gotovo u potpunosti sastojala od svakodnevnih obiteljskih trenutaka u jednom američkom kućanstvu koji se koristio pseudonimom Brataley i koja se prikazivala od 2010. godine. Neke od epizoda bile su 'Zabavljamo se po kući' i 'Plesna lekcija i priča za laku noć'.

Caleb je bio vrlo jasno uklopljen u privlačni arhetip bezopasnog, slatkog tinejdžera, što se vrlo visoko vrednuje u industriji digitalne zabave. Čak je i Disneyev Maker Studio, kompanija specijalizirana za proizvodnju i distribuciju Youtube sadržaja, hvalio Caleba kao jednu od njihovih mladih, viralnih zvijezda. Lako je razumjeti zašto su ga tisuće tinejdžera obožavale pa su i njegovi roditelji odlučili javno prikazati svaki djelić njegova života.

No u petak, Calebova majka, znana samo kao Annie i koja se u videima pojavljuje samo kao pripovjedač, objavila je na Instagramu Calebovu smrt.

Osim da se radilo o 'prirodnoj smrti', drugih pojašnjenja nema. Annie je i nešto kasnije Calebovu smrt potvrdila na Youtube-u videom u kojem dječak postavlja pitanja nekom 'budućem sebi', a koji je snimljen samo nekoliko dana prije njegove smrti.

Ispod videa, objavljen je i link preko kojega možete kupiti sve službene Bratalay proizvode poput ruksaka i majica.

No možda još i čudnije od iznenadne smrti naočigled zdravog 13-godišnjaga je način na koji su tu vijest prenijele medijske kuće. Variety tako piše da je nakon objave Calebove smrti uslijedila prava poplava ožalošćenih komentara, no u samom tekstu ne navodi pravo prezime obitelji, niti spominje Calebovu majku.

Pravo prezime obitelji u svojoj izjavi povodom Calebove smrti ne navodi ni kompanija Disney, pa čak niti policija u službenom priopćenju. Također, još nije utvrđen točan uzrok smrti niti je provedena autopsija.

Na upit ima li kakvih naznaka o korištenju druge ili samoubojstvu, iz policije su rekli da više ne provode aktivnu istragu Calebove smrti, no slučaj nije službeno zaključen.

U međuvremenu, Youtube su preplavili filmići u kojima obožavatelji izražavaju svoju žalost povodom smrti mlade zvijezde.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:44