FOTO: VANZEMALJCI?

MISTERIOZNI OBJEKT NAD RUDNIKOM Vlada: 'Ovo nije ni dron ni meteo balon. Može se reći da je to NLO'

 CEFAA

Čileanska vladina agencija objavila je izvješće o dvjema fotografijama koje prikazuju objekt za kojeg tvrde da 'može biti okvalificiran kao NLO'.

Komisija za proučavanje nebeskih anomalija (CEFAA) pregledala je fotografije objekta nakon što ga je četvero inženjera uočilo iznad rudnika bakra Collahuasi u travnju 2014.

Prema izvješću, inženjeri su objekt opisali kao sjajni plosnati disk promjera oko 5 do 10 metara koji se kretao i vertikalno i horizontalno na malim udaljenostima, a nalazio se na visini od oko 600 metara. Jedan od radnika uslikao je objekt i poslao fotografije CEFAA-u.

Foto: CEFAA

Nakon istrage, CEFAA je obavila kako se ne radi o meteorološkom fenomenu, meteo balonima, kao ni eksprimentalnim letovima i avionima.

- To definitivno nije bila ni bespilotna letjelica - kazao je direktor Jose Lay, a u istrazi je zaključeno da je na nebu bio 'objekt ili fenomen od velikog interesa koji može biti kvalificiran kao NLO'.

Izvješće je objavljeno istog tjedna kada je CIA na svom Twitter profilu objavila kako su odgovorni za brojna viđanja 'NLO-a' u Norveškoj 1950-ih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:01