ODMAH JE ZVALA DEČKA

MISTERIOZNO OTKRIĆE NA CESTI Žena promatrala jato ptica na putu do liječnika, no na povratku ju je dočekao šok: 'Bilo je stresno i uznemirujuće'

 
 Facebook

Stotine mrtvih ptica ležalo je na cesti u Angleseyju u Walesu, kada se lokalna mještanka Hannah Stevens vraćala od posjeta liječniku. Uočila ih jeu utorak u blizini jezera Llyn Llywenan, sjeverno od mjesta Bodedern.

Stravični prizor utoliko je čudniji obzirom da je Hannah istim putem p rošla na putu do liječnika, kada je ogromno jato ptica uočila na nebu. Sat vremena kasnije, na povratku doma, slika je bila sve samo ne uobičajena. Ptice su mrtve ležale na ceti. Odmah je nazvala svog dečka Dafydda Edwardsa da mu kaže što se dogodilo.

Za Sky News je izjavila da su ptice odletjele prema polju kada je prvi put vidjela ptice.

Pomislila je koliko puno ptica, a samo sat vremena kasnije više nisu bile žive.

- Nazvala me i govorila kako ne može vjerovati svojim očima. Da vam budem iskren, isprva nisam uopće vjerovao što mi govori. Doista, rekao je njezin dečko.

Dafydd Edwards odlučio se osobno uvjeriti o čemu je riječ pa je pohitao prema njoj.

- Bilo je vrlo stresno i uznemirujuće. Moj instinkt mi je govorio da su ptice otrovane, ali ne znamo je li to istina. Doista je teško reći. Mislim da ih je bilo na stotine, rekao je.

Velški par obavijestio je o stravičnom pronalasku policiju te Agenciju za zdravlje životinja i biljaka. Incident se istražuje.

- Zabrinuti smo viđenim, čvorci su na crvenoj listi ugroženih životinja. Želimo da vlasti ovaj slučaj temeljito istraže, ali zasad je važno zaustaviti špekulacije o uzroku uginuća ptica, priopćilo je Kraljevsko društvo za zaštitu ptica Wales za Sky News.

Policija Sjevernoga Walesa smatra ovaj slučaj 'vrlo neobičnim' i moli građane za svaku korisnu informaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:01