JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ

Moji rivali Mašković, Perić, Burić i Rushaidat su doista sjajni glumci

Nominiran za najboljeg filmskog glumca zbog uloge dizajnera Alana u ‘Comic Sansu’
Janko Popović Volarić
 Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Lijepo je dvaput zaredom biti nominiran za Zlatni Studio, jer već i sama nominacija znači mnogo - kaže Janko Popović Volarić, jedan od naših najomiljenijih glumaca.

On je nominiran u kategoriji filma za najboljeg muškog glumca, i to za ulogu u filmu “Comic Sans” Nevija Marasovića, gdje glumi vrsnoga grafičkog dizajnera Alana koji, kako piše u obrazloženju žirija Studijeve nagrade, “sumnja u svoje sposobnosti i potrebno mu je izazvati oca (Zlatko Burić) na dvoboj, kako bi dokazao da posjeduje autentičan talent”.

Nevio Marasović

Uloga je to za koju je Popović Volarić već dobio niz nagrada za najbolju mušku ulogu: Zlatnu arenu u Puli, nagradu “Omar Sharif” na Filmskom festivalu mediteranskih zemalja u Aleksandriji u Egiptu te na crnogorskom festivalu “Mojkovačka filmska jesen”.

Kaže, konkurencija (Frano Mašković, Borko Perić, Rakan Rushaidat i Zlatko Burić) doista je žestoka.

- Svi su sjajni glumci. Sa svima sam, osim Zlatka Burića, radio prije i dobro ih poznajem. A Zlatka, koji u ‘Comic Sansu’ glumi mojeg oca, upoznao sam prije samog snimanja filma. Nevio i ja otišli smo u Kopenhagen kod njega i prošli scenarij i dobro se upoznali. Brzo smo kliknuli. Kićo, kako ga zovu, duša je od čovjeka i nevjerojatan glumac. Odmah vas razoruža i fenomenalno je raditi s njim. Drago mi je da sve više radi u Hrvatskoj - priča Janko kojem je ovaj film obilježio cijelu jednu fazu života.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Nevio i ja smo se upoznali kada me zvao da pročitam scenarij za ‘Comic Sans’. Zbog raznoraznih okolnosti scenarij se mijenjao, čekali su se natječaji. No, uspjeli smo ga završiti - objašnjava glumac koji će se “Comic Sansa” sjećati i po trostrukom prijelomu nosa koji je doživio na samom početku snimanja.

- Morali smo opet mijenjati scenarij. Bilo je to poprilično bizarno - kaže Janko koji je posljednje dvije godine, uz glumačke angažmane, i jedan od sudaca u “Supertalentu” Nove TV, koji je upravo završio. U ulozi suca dobro se snašao, iako mu nije bilo baš lako.

- Možeš samom sebi reći kako ćeš biti strog i tako to, ali vrlo brzo shvatiš da je teško odbiti bilo kojeg kandidata koji pokaže mrvicu talenta. Sve je puno emocija, ljudi te osvoje na prvu, vidiš da izgaraju za to što rade - objašnjava Popović Volarić, koji se iskreno divi mnogima od natjecatelja koje je u dvije sezone vidio na pozornici.

Snimao u Pragu

On je, inače, i dalje na stalnom angažmanu u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a to je dio glumačke profesije u kojem posebno uživa.

- Kazalište lutaka mi je dalo neku posebnu slobodu, ima golemo značenje za mene. Ima posebnu atmosferu, toplinu. Kada si cijeli dan izložen stresu, nekim mračnim temama, jako je lijepo igrati za djecu. To je antistresna terapija, a djeca su fantastična publika, iskrena i otvorena - kaže Janko, koji ne odmara - nedavno je snimao u Pragu za jedan projekt, a ima i manju ulogu u novom uratku Ivana Gorana Viteza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:05