POTEZ OČAJNIKA

MUKE BIVŠEG OVISNIKA Pobjegao iz zatvora da ga prebace u stroži jer je neprekidno bio u napasti da se nadrogira!

Prije mjesec dana odbijena mu je molba da ga se prebaci u stroži zatvor pa je odlučio samostalno riješiti problem

Zatvorenik Graeme Shepherd (41) pobjegao je iz zatvora otvorenog tipa nazvanog Hollesley Bay jer je htio da ga prebace u stroži zatvor. Shepherd je bivši ovisnik pa je u ovom zatvoru neprekidno padao u napast. Tvrdi kako je on preplavljen raznim drogama.

Prije mjesec dana odbijena mu je molba da ga se prebaci u stroži zatvor pa je odlučio samostalno riješiti problem. Tako je u nepredviđeno vrijeme išetao te je tri stat proveo ispred lokalne crkve čekajući da ga uhite.

Njegov odvjetnik na susud je kazao kako je njegov klijent izveo 'pozitivnu akciju kako ne bi padao u napast te je upozorio da mu je potrebna pomoć'. No, tužitelj je podsjetio suca na činjenicu da Shepherd prilikom zahtjeva za premještanje nije htio navesti imena ljudi koji su odgovorni za raspačavanje droge.

Shepherd se nije drogirao od 2009. godine.

- Ne želi se vratiti drogi. To mu je uništavalo život i pobjegao je iz zatvora radi vlastite sigurnosti, rekoa je njegov odvjetnik.

Zatvor Hollesley Bay zatvorenici često među sobom nazivaju i 'Holiday Bay' radi opuštene atmosfere koja u njemu vlada kao i zbog pogleda na more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:23