NA TRIBINI S UGLEDNICIMA

MUŠKARAC KOJI JE NAPAO MILANOVIĆA DAN PRIJE SJEDIO IZA PLENKOVIĆA I JAKOVA Odvjetnik koji je urlao 'komunjaro' snimljen na Snježnoj kraljici'

Muškarac koji je verbalno napao Milanovića dan prije incidenta sjedio je na Snježnoj kraljici u redu iza Andreja Plenkovića, Jakova Kitarovića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića
 Tomislav Krišto, Boris Kovačev / CROPIX

Nedjeljne izbore obilježio je i ružan incident jer je Zorana Milanovića ispred Osnovne škole Petra Zrinskog, gdje je njegovo biračko mjesto, verbalno napao jedan birač pri izlasku iz zgrade.

Stariji muškarac je pri izlasku iz zgrade počeo galamiti i izvikivati uvrede na Milanovićev račun, kojemu je dobacivao da je komunjara i da ne želi dati ruku njegovoj predsjednici.

Dok su novinari čekali da Milanović izađe s glasanja, počeo je vikati: “Evo ga, komunjara, laže vas, birajte ga, evo vam ga. Milanović mu je pokušao pružiti ruku, ali čovjek je urlao da mu ne treba njegova ruka.

- Ja? Ne treba meni vaša ruka! Nisi ni predsjednici dao ruku, a meni bi davao ruku! A htio bi biti hrvatski predsjednik - nastavio je vrijeđati muškarac.

- Ugodan dan, moj naklon - pozdravio ga je Milanović i komentirao kako će morati zvati policiju jer je muškarac nastavio vikati i nakon što se predsjednički kandidat okrenuo te zaputio prema novinarima koji su ga čekali ispred birališta.

FOTOGALERIJA: Incident nakon glasanja Zorana Milanovića

- Dakle, ovo nije slučajno, to vam je jasno. Ovo je poslano. Ali je prekasno. Ovakvi huligani me ne mogu izbaciti iz takta - rekao je, između ostalog, Milanović nakon incidenta.

Index piše kako je muškarac koji je napao Milanovića odvjetnik Branimir Jović. - Ja sam iz crkve izašao, ispovjedio se i pričestio se. Čist sam u srcu pa mogu reći što me volja. Ispovjedio sam se pa to mogu. Nitko mene nije poslao, zapamtite. Rekao sam mu 'evo vam boga u crkvi - rekao je Jović Indexu.

Dan prije incidenta isti je čovjek snimljen na skijaškoj utrci Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu, gdje je sjedio na tribini s brojnim poznatim osobama.

Bio je smještan u redu odmah iza Andreja Plenkovića, Jakova Kitarovića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tomislav Krišto / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:24