NESVAKIDAŠNJA GESTA

MUŠKARAC PRONAŠAO I VRATIO IZGUBLJENI NOVČANIK, ALI JE U NJEGA DODAO NEŠTO 'Zaokružio sam sumu na 100 dolara kako bi mogao proslaviti pronalazak'

 
Ilustracija
 Jeannie Shamatt / FACEBOOK; Profimedia, Bod zlomu

Amerikanac Hunter Shamatt (20) izgubio je svoj novčanik na putu od Omahe do Las Vegasa, gdje je trebao prisustvovati sestrinom vjenčanju. U njemu je imao 60 dolara (394 kune), ček na 400 dolara od svog poslodavca i osobnu iskaznicu.

"To me naživciralo i naljutilo, ali nisam htio praviti probleme jer nisam htio upropastiti sestrin veliki dan", rekao je Shamatt za The Washington Post i dodao da je tog vikenda posudio novce od roditelja.

"Najviše me, međutim, živciralo što nisam imao svoju osobnu iskaznicu", nastavio je. Shamatt je posumnjao da je novčanik izgubio u zrakoplovu avioprijevoznika Frontier s kojim je došao u Las Vegas, međutim, kada im se javio mailom, oni su mu rekli da njegovog novčanika u zrakoplovu nema. "S obzirom na to da je riječ o Vegasu, pomislio sam da ga nikad neću naći", rekao je.

Hunterova majka Jeannie Shamatt još se više brinula jer nije znala hoće li njezinog sina pustiti na let kojim se obitelj planirala vratiti u Omahu. "Svi smo bili jako napeti", rekla je Jeannie za The Washington Post. "Brinula sam se. Bila sam napeta. On je bio napet."

Djelatnici zračne luke i avioprijevoznika na koncu su Huntera pustili na let, no ne prije razgovora koji je trajao otprilike sat vremena. Hunter se bez novčanika vratio kući u Omahu. Sljedećeg mu je dana na kućnu adresu stigao paket. U njemu su bili njegov novčanik, gotovo pa netaknut, te rukom napisana poruka.

"Huntere, pronašao sam ovo na Frontierovom letu iz Omahe za Denver. Bilo je zaglavljeno između zida i sjedalice F u redu broj 12. Pomislio sam si da bi sigurno želio da ti se novčanik vrati. Sve najbolje", stajalo je u prvom dijelu poruke. Drugi dio je glasio ovako: "P.S. Zaokružio sam sumu na 100 dolara, kako bi mogao proslaviti to što si nazad dobio novčanik. Uživaj!"

Poruka je iznenadila Huntera. "Nema šanse, nema šanse. Ovo nije istina. Jednostavno, nema šanse", pomislio si je. Njegova majka kaže da je tri puta prebrojao novac. "Svi su bili jako uzbuđeni, nitko nije mogao vjerovati. Ovo je apsolutno čudesno", rekla je Jeannie.

I Hunter i Jeannie htjeli su zahvaliti ljubaznom strancu, međutim poruka je bila potpisana samo sa slovom "T". Jeannie je tada poruku objavila na Facebooku i zatražila da je ljudi podijele kako bi se ušlo u trag dobrom Samarićaninu.

Obitelj Shamatt za nekoliko je dana stupila u kontakt s ljubaznim strancem kojeg su mediji identificirali kao Todda Browna iz Omahe. Brownov kolega s posla spojio ga je s obitelji Shammatt. Hunter mu je uzvratio porukom. "Gospodine, ne mogu vam dovoljno zahvaliti. To što ste napravili za mene je nečuveno. Moja obitelj i ja dosad u životu nismo svjedočili takvoj velikodušnosti. Mislio sam da svoj novčanik više nikada neću vidjeti, a kamoli s 40 dolara više nego što je u njemu bilo kada sam ga izgubio. Hvala vam puno. Otplaćujem studentski krediti i pozajmicu za kamion pa mi ovo puno znači", stajalo je u poruci.

Brown o svemu nije htio govoriti za The Washington Post, međutim Shamatt kaže da je Browna i njegovu suprugu dirnula reakcija obitelji Shamatt. "Rekao mi je da su i on i njegova supruga plakali kad sam im rekla što nam se dogodilo", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:38