Nagrada Franjo Bučar: Vlašić i Grgić među 12 laureata

ZADAR - U subotu su u zadarskoj Hrvatskoj kazališnoj kući, uz nazočnost velikog broja ljudi iz sportskog i političkog života, dodijeljene državne nagrade za sport "Franjo Bučar". Odbor nagrade "Franjo Bučar" u kojem su Mate Bartoluci, Danira Nakić-Bilić, Antun Vrdoljak, Perica Bukić, Lino Červar, Mile Dumančić, Edo Pezzi i Damir Vrbanović dodijelio je 12 godišnjih i tri nagrade za životno djelo.



Prije same dodjele nagrada pozdravne su govore održali gradonačelnik Zadra Živko Kolega te župan Zadarske županije Ivo Grbić, a ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nagrađenima se obratio pomoćnik ministra Željko Klarić.



Vaterpolisti, Mišura...



Godišnje nagrade za sport dobili su atletski klub za osobe s invaliditetom "Agram", Dinko Bravar iz Pule, koji je vodeći odbojkaške i košarkaške klubove osvojio više od 60 različitih odličja, zatim vaterpolisti Elvis Fatović i Goran Sukno iz Dubrovnika, ovogodišnja svjetska juniorska prvakinja na 400 metara Danijela Grgić, Emil Hofman sa zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, košarkaški trener iz Šibenika Miroslav Kotarac, osvajačica srebrne medalje u skoku u vis na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, Blanka Vlašić, osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu klase "finn", Marin Mišura iz Splita, novinar i atletski trener Žarko Susić, bivši nogometaš a kasnije glavni tajnik HOO-a Josip Čop iz Zagreba te Jedriličarski klub "Uskok" iz Zadra.



Nagrade za životno djelo dobili su skijaški trener Nikola Jurković, plivač-maratonac Veljko Rogošić i rukometni trener i dugogodišnji član uprave RK Zagreb Stjepan Korbar.



Posebno drago zbog Zadra



- Izuzetno smo ponosni na nagrade koje smo dobili - u ime svih nagrađenih rekao je Nikola Jurković te dodao:



- Ova nagrada treba dati poseban poticaj svim ovim mladim nagrađenim sportašima. Osobno mi je posebno drago što sam nagradu primio baš u Zadru, gdje sam 1953. godine započeo svoj rad kao profesor u školi Petra Preradovića.



Alan Sinovčić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:27