TRICKYJEVI TRIKOVI

NAJBOLJI FREESTYLE KOŠARKAŠ NA BALKANU Vrti loptu i dok pere zube, a dive mu se i NBA zvijezde

Nemanja Blažić iz Srbije zvani Tricky najbolji je freestyle košarkaš na Balkanu i šire, a na njegovo umijeće s loptom nisu ostale imune čak ni NBA zvijezde, piše srpski 24 sata.

Prije osam godina, dok je trenirao košarku, dobio je CD na kojem su neki dečki izvodili trikove s košarkaškom loptom.

- Mislio sam da je sve to namješteno, ali onda sam pokušavao i sam napraviti neki trik i kada mi je uspjelo bila je to ljubav na prvi pogled. Kod obične košarke vam trener sve diktira i ne daju vam da budete kreativni, a svaka improvizacija tijekom utakmice kažnjavala se koracima - priča Tricky koji stalno smišlja nove trikove.

Sada gotovo da nema igrača kojeg svojim trikovima neće preveslati na terenu.

- Snimio sam video u kojem radim svakodnevne aktivnosti, pranje zuba, doručak, trening, kava... a istovremeno vrtim loptu... Video je podijelila najpoznatija košarkaška stranica na svijetu, najbolji freestyle tim, kompanija And1 i legenda Serge Ibaka iz NBA tima Oklahome - dodaje Nemanja.

- Trenutno sam u ozbiljnim pregovorima s jednim od tri najbolja američka freestyle tima gdje je to afirmiran sport. Ali, velika želja mi je da jednog dana u Srbiji otvorim školu košarke u kojoj će se djeca pored klasične, moći baviti i freestyle košarkom, dodaje Nemanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 11:11