VIŠE OD TONE

NAJLJENIJI POŠTAR NA SVIJETU Pije, depresivan je i ne da mu se: U stanu su mu našli 40.000 neisporučenih pisama

 Državno odvjetništvo SAD-a

NEW YORK - Djelatnik američke poštanske službe Joseph Brucato uhićen je u srijedu nakon što su istražitelji otkrili nevjerojatne količine nedostavljene pošte u njegovom domu, ormariću na poslu i osobnom vozilu.

Brucato (67), koji živi u Brooklynu, postao je sumnjiv svojem nadzorniku nakon što je potonji uočio poštanske pošiljke u Brucatovom osobnom automobilu na cesti. Kako Brucato nema dozvolu dostavljati poštu u osobnom vozilu, sljedeći dan ga je posjetio inspektor kojem je priznao da drži poštu tamo najmanje šest mjeseci te da katkad ne bi dostavljao pošiljke zbog ‘osobnih razloga.’

Krađa poštanskih pošiljaka je savezni zločin u SAD-u te spada u nadležnost FBI-a. Specijalni agent Michael Wu istražio je slučaj i otkrio šokantne razmjere Brucatovog zapostavljanja posla.

Prema Wuovom izvještaju, otkriveno je više od tone pošiljaka, od kojih su najstarije poslane još 2005. godine, a u njima se nalazi čak 40.000 različitih pošiljaka koje je Brucato trebao dostaviti u tom periodu.

Sutkinja Vera Scanlon pustila ga je da se brani sa slobode i naredila mu da se ‘suzdrži od pretjeranog uživanja alkohola'.

Brucatov odvjetnik tvrdi da njegov klijent pati od depresije, koja je dovela do nedostavljanja pošte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:59