OD SUTRA!

NAJNOVIJE IZDANJE NEDJELJNOG JUTARNJEG Stiže Jutarnji IQ, najveći magazin za enigmatiku u Hrvatskoj!

Rutina uspavljuje mozak, prekinite je! Trenirajte svoj mozak jer čak ni IQ nije isključivo genetski zadana stvar, i on se može poboljšavati ili zakržljati. Provjerite zašto su vježbe za mozak sve veći hit u svijetu!

Krenite već od ove nedjelje 31. kolovoza: s ponosom predstavljamo specijal Jutarnji IQ, novo izdanje Nedjeljnog Jutarnjeg na 64 stranice za samo 3 kune.

Rješavanje logičkih i matematičkih zadataka, vizualnih smicalica i priča kojima treba odgonetnuti kraj najbolji je i najzabavniji način treninga mozga. Za treniranje mozga nije potrebno vladati matematičkim formulama niti učiti napamet gomilu podataka.

Matematika i mozgalice

Ono što se vježba jest brža obrada informacija. Igre s brojevima i jednostavne računske operacije su idealne. Ako ne volite brojke i matematika vam je mrska, jezično područje nudi dovoljno mogućnosti za razvijanje moždane spremnosti.

Mentalni fitness povećava radnu memoriju mozga, što znači da se informacije brže i kvalitetnije povezuju te da je razumijevanje veće.

Trening za vaš um

Istrenirani mozak puno se brže i lakše nosi s novim informacijama. Kao što trčanje pospješuje fizičku kondiciju, tako brainjogging jača spojeve živaca naše radne memorije, odnosno kratkoročnog pamćenja. Istraživanja su dokazala pozitivne učinke stalnog poticanja mozga na rad: ako se mozak neprestano stimulira razmišljanjem, ima bolje šanse da ostane zdrav i u starosti se sačuva od različitih demencija. Osim toga, osjećaj uspjeha koji pruža uspješno rješavanje zadataka čini nas optimističnima i poduzetnima. Zato, krenite! S Jutarnjim IQ upustite se u najpametniju zabavu i trening za mozak.

Mozgalice, mini zadaci, logičke smicalice, krimi priče, testovi, rebusi i labirinti, sve vrste križaljki; skandinavke, osmosmjerke, sudoku, asocijacije, japanske brojčane mozgalice...

Bez pomagala

Uz sve to, možda otkrijete i da spadate u samo dva posto svjetske populacije koja može riješiti Einsteinov IQ kviz bez ikakvih pomagala! Nikad se ne zna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:59