SJEVERNI SENTINEL

NAJOPASNIJI OTOK IZGLEDA KAO RAJ NA ZEMLJI Izgubljeno pleme napada svakoga tko im se približi

 YouTube

Otok Sjeverni Sentinel, smješten u Indijskom oceanu kao dio Andamanskog otočja, izgleda kao raj na zemlji, ali izgled samo vara.

Naime, više od 60.000 godina domorodački narod nastanjuje otok veličine newyorškog Manhattana i odbija svaki kontakt s civilizacijom.

Riječ je o jednom od posljednjih plemena na svijetu koje živi daleko od modernog svijeta te je vrlo neprijateljski raspoloženo prema strancima. Prije devet godina ubili su dvojicu muškaraca koji su lovili ribu u blizini njihova otoka.

Idu toliko daleko u očuvanju svog teritorija da bacaju kamenje i gađaju strijelama zrakoplove i helikoptere, koji lete iznad njihova teritorija. Jedini dokazi koji svjedoče o njihovom opstanku su fotografije loše kvalitete jer nikome ne dopuštaju da im se približi.

Indijske vlasti otišle su toliko daleko da su proglasile nezakonitim svaki pokušaj kontakta sa stanovnicima Sjevernog Sentinela.

Survival International, skupina koja zagovara prava plemenskih skupina, tvrdi da lokalni ribari redovito ulazena njihov teritorij. Skupina strahuje da je opstanak plemena u opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:08