BOLNI ISHODI

NAJUGLEDNIJI STRUČNJACI OTKRIVAJU NAJOPASNIJI POLOŽAJ 'Pođu li stvari po krivu, u većini slučajeva žena neće ni primijetiti sve dok partner ne počne vrištati...'

 iStock

Novo istraživanje pokazalo je da muškarci često plaćaju visoku cijenu eksperimentiranja u krevetu.

Naime, znanstvenici iz Brazila otkrili su da su izazovnije poze u krevetu, posebno poza ‘kaubojke’ (kad je žena na muškarcu) kao i doggy style, odgovorni za većinu slomljenih penisa u spavaćoj sobi. U usporedbi s tim, tradicionalni, takozvani misionarski položaj uzrokovao je samo 21 posto takvih ozljeda.

Doktori i akademici proučili su pacijente s tri različita hitna prijama kojima je dijagnosticiran ‘lom penisa’ kroz posljednjih 13 godina. Polovica pacijenata prijavila je da su čuli neobičan zvuk pucanja prije ovog rijetkog prijeloma, prenosi Daily Mail .

Poza ‘kaubojke’ u kojoj je žena na muškarcu uzrokovala je gotovo polovicu prijeloma, a slijedi 'doggy style' koji je odgovoran za 29 posto prijeloma.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Advances in Urology , a u zaključku se navodi da je s pozom ‘kaubojke’ problem u tome što žena ima kontrolu i svojom kompletnom težinom pritišće partnera. Ako stvari pođu po krivu, u većini slučajeva žena neće ni primijetiti da se nešto događa dok partner ne signalizira vrištanjem.

S druge strane, kod poza u kojima muškarac ima kontrolu on ima više šanse zaustaviti seks, čim osjeti i najmanju bol. Liječenje koje ne uključuje kirurški zahvat najčešće rezultira time da 50 posto pacijenata ostane sa stalnom deformacijom ‘muškosti’ što pak može uzrokovati probleme s erekcijom ili bolan seks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:51