NOVA MISIJA BIVŠEG PREDSJEDNIKA

NARODNA KOALICIJA DOBIVA KONKURENCIJU NA LJEVICI! Ivo Josipović formira koaliciju s Laburistima

 Željko Puhovski / HANZA MEDIA

Narodna koalicija koju predvodi SDP vjerojatno će na parlamentarnim izborima imati konkurenciju na ljevici.

Prema pouzdanim informacijama, ovih dana traju razgovori u kojima sudjeluju bivši predsjednik Ivo Josipović i njegova stranka Naprijed Hrvatska - Progresivni savez s Laburistima koje vodi Tomislav Končevski i još nekim manjim strankama lijevog političkog profila.

Laburisti su protekle četiri godini bili u koaliciji koju vodi Zoran Milanović, ali nedavno je šef SDP-a procijenio da ih više ne treba. Nastala je svojevrsna praznina na lijevom krilu pa u taj prostor sada namjeravaju pokušati ući Josipović i Laburisti i bit će zanimljivo vidjeti koliko će glasova uzeti Narodnoj koaliciji. Na izborima 2015. nisu prošli dobro i osvojili su nešto više od 2% glasova te ostali bez zastupnika u Saboru.

Josipović će se vjerojatno kandidirati u I. izbornoj jedinici, ali u tom slučaju namjerava zauzeti posljednje mjesto na listi jer, kako je objasnio u razgovoru za Jutarnji, “želi da mlađi dobiju šansu predstaviti se na ovim izborima”. Prije dva dana Josipović je upozorio da će Hrvatska, ako ovako nastavi, završiti kao Grčka. “Imamo preskupu, neefikasnu, korumpiranu državu, i to se odnosi na sve segmente vlasti.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:20