Natječajna dokumentacija: Student Digi awards 2020.

I. PREDMET JAVNOG NATJEČAJA I OPĆE ODREDBE
Predmet ovog natječaja je prikupljanje prijava za kandidaturu studentskih i učeničkih projekata u sklopu programa „2020 Student DIGI Award“. Prihvatljiva su sva inovativna rješenja. Glavno preporučeno područje su digitalne transformacije, robotika, „smart city“ i „smart villages“ rješenja, primjene strojnoga učenja i umjetne inteligencije, a ostala su preporučena područja zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bioekonomija, moderno obrazovanje, turizam te edukacija.
Javni natječaj i upute za prijavitelje, koje on sadrži, pružaju smjernice o načinu podnošenja projektnih prijava, navodeći pravila podnošenja prijava, njihova odabira i nagradni fond. Za financijsku alokaciju dostupnu na ovom javnom natječaju osigurana su sredstva u iznosu od 50.000 kuna.

II. CILJANE SKUPINE:
Natječaj je namijenjen:
svim studentima i učenicima
svim timovima studenata i učenika

III. NAMJENA KORIŠTENJA NAGRADNOG FONDA
Predmetni javni natječaj temelji se na poticanju inovativnih rješenja. U skladu s predmetom javnog natječaja prihvatljive su aktivnosti namijenjene razvoju svih inovacija koje trebaju rezultirati proizvodima koji su novost u ponudi društva i/ili novost na tržištu. To uključuje i inovacije procesa sve dok procesi pridonose razvoju proizvoda. Inovacije mogu uključivati inovativne proizvode, tehnologije i/ili inovacije vezane uz pružanje usluga.
Preporuka organizatora jest da se dobiveni nagradni fond uloži u daljnji razvoj proizvoda i/ili organizacije/institucije mentora projekta.

IV. PROCES ODABIRA POBJEDNIKA
Nagrade iz ovog Poziva bit će dodijeljene nakon selekcije koju će provoditi žiri nezavisnih stručnjaka.

V. NAGRADNI FOND
Nagradni fond određen je ukupnim osiguranim iznosom pokroviteljstva u iznosu od 50.000 kn. Ovisno o mišljenju nezavisnog žirija, ukupan nagradni fond bit će raspoređen između minimalno jednog, a maksimalno 3 najbolja projekta.
10 najboljih projekata i inovatora bit će predstavljeno u tiskanom i digitalnom izdanju Jutarnjeg lista. Predstavnik najboljeg projekta imat će mogućnost sudjelovati na jednom od panela u sklopu prateće konferencije u organizaciji Hanza Medije i zastupnika u EP-u Valtera Flega. Uz financijsku nagradu za odabrane projekte, omogućena je nefinancijska podrška odabranim projektima koja uključuje mentorsku i konzultantsku podršku ZICER-a.

VI. ROK I MJESTO PODNOŠENJA PRIJAVE
Natječaj je otvoren do utorka 21. veljače 2020. godine do 23.59 h.
Prijave se dostavljaju putem web obrazaca dostupnih na stranici https://obrasci.jutarnji.hr/student-digi-award-2020/ Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna natječajne dokumentacije.

VI. OBJAVA REZULTATA JAVNOG NATJEČAJA
Rezultati će biti objavljeni u srijedu 18. ožujka 2020. godine
na Velikoj digitalnoj konferenciji u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:03