NOĆNA AVANTURA

NESTVARAN ULOV SEZONSKOG RADNIKA IZ BOSNE NAKON SMJENE U PIZZERIJI Otišao na splitsku plažu, bacio udicu i ostao frapiran kada je vidio što je izvukao

 
 Duje Klaric / CROPIX, čitatelj Slobodne

Mladi par iz Banje Luke, oboje sezonski radnici u Splitu, noćas su iza radne smjene u jednoj splitskoj pizzeriji, otišli u ribolov na Trstenik, To im je omiljeni ritual svake noći, a kako nam javlja momak iz Banje Luke, koji ne želi da mu objavimo ime, noćas su oko 4 sata doživjeli šok kad im je štap odvuklo nešto veliko...

- Bili smo na Trsteniku, ispod onoga beach bara podno hotela Radisson, tamo kraj bova. Dubina nekih pet, šest metara i vrlo blizu same plaže kad smo ulovili nešto za što sam u početku mislio da je ugor. Potom smo ga izvukli na plažu i ustanovili da je morski pas. Imao je nekih 35 do 40 centimetara...Nije nam bilo svejedno, udario nas je adrenalin, pa smo ga samo slikali i odmah potom vratili u more - ispričao nam je sezonac, a piše Slobodna Dalmacija.

Ribolovom se bavi od malih nogu, ali nikada ranije, kaže, nije vidio morskoga pasa.

Čitatelj Slobodne

- Kako sam iz Banje Luke, pecao sam u Vrbasu pastrve, a na splitskim sam plažama znao uloviti samo koju srdelu, komarču ili neku divljač, ali nikada morskog pasa, priča ovaj sezonac.

Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti morskog pasa radi, napisat ćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni.

Možda je stoga prava šteta da ga mladi kuhar iz Banja Luke nije okrenuo na gradele. Navodno su jako ukusni i nisu zaštićena vrsta.

Čitatelj Slobodne

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2023 19:38