SIMBOLI GRADA

NETKO BRINE I O NJIMA Iako je Trg bana Jelačića sablasno prazan zbog korone, jedan stariji gospodin ipak je odlučio da golubovi ne smiju gladovati

 
 Vladimir Kinđerski

Golubovi su jedan od zaštitnih znakova zagrebačkog središta. U doba prije epidemije, dok je Trg bana Jelačića gotovo u svakom trenutku bio prepun građana i turista, najnormalnija je scena bila vidjeti brojne ljude kako ih hrane starim kruhom ili kakvim sjemenkama. No, uz epidemiju i nakon potresa, Trg proteklih dana izgleda sablasno prazan jer građani (uglavnom) odgovorno poštuju preporučene mjere.

Stoga su golubovi posve zavladali ovim gradskim područjem i nalaze se tamo u velikom broju.

Fotograf Vladimir Kinđerski pomagao je jučer u sanaciji jednog zagrebačkog stana nakon potresa, a pri povratku uočio je zanimljiv prizor. Primijetio je kako golubovi glasno 'žicaju' hranu od malobrojnih prolaznika, hranu na koju su navikli. Ipak, netko brine i o njima. Jedan stariji gospodin došao je sa vrećicom punom zrnja, te je nahranio gladne zagrebačke ptice.

Vladimir Kinđerski

- Heroj ulice. Teška su vremena i za gladne golubove ali nečije srce je bilo veće od straha. Evo, zato volim Zagreb! - kaže nam Vlado.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:37