NJEMAČKI FORREST GUMP

NEVJEROJATAN POTHVAT Krenuo na put od Kine do Njemačke, pješačio 4500 km i sve snimio: Pogledajte video

 Screenshot

Christoph Rehage 2007. godine došao je na ludu ideju - prijeći put od Kine do svog doma u Njemačkoj i to pješke.

Njegovo putovanje počelo je u Pekingu 9.studenog, na njegov 26. rođendan, a završilo je u 4500 km udaljenom gradu Urumqi , godinu dana kasnije.

Na putu je prošao kroz snijeg, sunce, oluje, ali i susreo pčele ubojice, a sve je ukomponirao u jedan timelapse video sastavljen od 30-ak tisuća fotografija koje je okinuo na putovanju.

U tih godinu dana kosa i brada obrasle su njegovo lice. Dnevno je prelazio od 20 do 30 kilometara, a na leđima je nosio 30 kilograma težak ruksak, dva fotoaparata i laptop.

- Nakon godine dana planina i vrućih pustinja shvatio sam da mi je narasla ogromna brada - piše na početku videa kojeg je nazvao 'Najduži put'.

- Sviđala mi se brada koju sam uzgojio, bio sam kao Forrest Gump. Putem sam mislio sam: 'Gdje ću spavati?', 'Što ću jesti?' Nisu me mučili metafizički problemi i velike brige, samo pragmatična pitanja. Osjećao sam se dobro - priča Rehage.

Svoj put je odlučio okončati 25 listopada 2008. godine. Kada su ga pitali zašto, kazao je želio ponovno natrag svoj život i kako je morao preuzeti kontrolu nad sobom.

Kad se vratio u Njemačku obrijao je bradu i zaključio da se osjeća izgubljeno.

Sada planira drugo putovanje pod nazivom 'Sanjao sam o Samarkandu, i o Istanbulu'.

- Prokružite Azijom, prošećite Afrikom, preselite se u Kinu. Prijavite se na program razmjene studenata ili dajte otkaz i nađite novi posao. Kupite fotoaparat i počnite fotografirati stvari. Volim stvari koje dolaze iz srca. Volim loviti snove - zaključio je Christoph Rehage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:40