MUKE PO PARKINGU

NIJEMAC SE ŠOKIRAO NAKON ČESTITKE IZ HRVATSKE Mislio je da su mu 2014. u Istri slučajno stavili bloker kotača na auto...

 
 Profimedia, Alamy

Njemački državljanin Thomas S. ljetovao je u Fažani u kolovozu 2014. Svoj je auto parkirao na označenom mjestu i platio parkirnu kartu, no unatoč tome kad se svratio našao je bloker kotača na automobilu, piše Croexpress.

Službeniku koji naplaćuje parking pokazao je plaćenu kartu na što je ovaj maknuo bloker, poderao parkirnu kartu i uvjerio Nijemca da je sve u redu.

Međutim, priči tu nije kraj.

Kako na svojim stranicama prenosi njemački autoklub (ADAC), 2016. godine Thomas je dobio pismo od javnog bilježnika iz Pule u kojem ga obavještava da je dužan platiti kaznu u iznosu od 125 odmah ili će kazna narasti na 185 eura. Ona prva kazna za parkiranje iznosila je oko 20 eura.

Čitavu bizarnu situaciju, Thomas je prijavio sudu i ADACU, a taj postupak još uvijek traje.

Na službenim stranicama ADAC-a, opisan je i slučaj kad je jedan hrvatski utjerivač dugova za neplaćenu kazno od 13 eura, tražio čak 407 eura. Iz ADAC-a također upozoravaju sve svoje korisnike koji putuju u Hrvatsku da dva puta provjere smije li se negdje parkirati, a ako i dobiju kaznu najbolje da je odmah plate i sačuvaju račun. Također, ADAC će osigurati pravnu pomoć svima koji se nađu u neobičnoj situaciji kao Thomas s početka priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2022 12:07