Njemačka pop-zvijezda svjesno širila virus HIV-a?

ZAGREB - Nadja Benaissa, jedna od pjevačica popularnog njemačkog benda No Angels, uhićena je pod sumnjom da je svjesno širila HIV. Naime, Nadja je u razdoblju između 2004. i 2006. godine imala seksualne odnose bez zaštite s najmanje trojicom muškaraca koje nije obavijestila da je potencijalno zarazna.



Uhićena u noćnom klubu



Nakon što je jedan od tih partnera na testu uvidio da je pozitivan i obratio se državnim tijelima, tužiteljstvo je pokrenulo istragu te je policija ubrzo u Frankfurtu uhitila nesmotrenu pjevačicu i protiv nje podnijela tužbu za savjesno i namjerno ugrožavanje tuđih života.



Pjevačicu, koja je napola Nijemica, a napola Marokanka, policija je uhitila u noćnom klubu u Frankfurtu gdje je trebala održati solo koncert. Lisice su joj stavili u backstageau, pa potom i priveli.



Ured tužitelja u gradu Darmstadtu izrazio je zabrinutost zbog postupaka 26-godišnje Nadje, koja je na taj način direktno ugrožavala zdravlje svojih partnera. Menadžer benda nije želio medijima komentirati slučaj, dok je Nadjin odvjetnik Christian Schertz kratko izjavio da za zločine za koje je optužena njegova klijentica ne postoje nikakvi dokazi.



Izbačena iz benda



Tri preostale članice grupe, Lucy (33), Jessica (32) i Ana, održale su privatni sastanak na kojem su odlučile da Nadju više ne žele u grupi te da će nastupe dogovorene za ljeto odraditi bez nje, baš kao i snimanje novog albuma.



Inače, četveročlana pop-grupa No Angels nastala je zahvaljujući nastupu u televizijskom glazbenom showu “Popstars” (njemačka verzija “Pop Idola”) 2000. godine, koji ih je prometnuo u jedan od najuspješnijih ženskih bendova u Njemačkoj.  



Našoj su publici vjerojatno najpoznatije po prošlogodišnjem nastupu na Eurosongu u Beogradu, gdje su s pjesmom “Disappear” predstavljale Njemačku.


T. Škurić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:56