PONOVNO GAF

NOVA BLAMAŽA U 'GENERALU' Godina je 1991., Gotovina se taksijem vozi prema Zagrebu, a svima su u oči upala dva dosta nezgodna detalja u pozadini

 
 Screenshot / HRT

U ponedjeljak je na Hrvatskoj radioteleviziji emitirana treća epizoda serije "General" redatelja Antuna Vrdoljaka, a pričom je pratila povratak Ante Gotovine u Hrvatsku i osnivanje profesionalnih vojnih snaga te ranjavanje Gotovine u jednoj diverzantskoj akciji.

Serija "General" našla se na udaru kritika - što etabliranih kritičara, što korisnika društvenih mrežama - zbog neobičnih scena, nespretnih dijaloga i neočekivanih detalja.

Tako se u trećoj epizodi u jednoj sceni vožnje automobilom mogu vidjeti reklame za trgovački lanac Kaufland i teleoperatera Vip, koji je u međuvremenu postao A1. U toj se sceni Gotovina taksijem vozi od zagrebačke zračne luke prema centru grada te s taksistom razgovara o ratu.

Screenshot / HRT

Kako se radnja treće epizode zbiva 1991. godine, malo je neobično u kadrovima vidjeti reklame za tvrtke koje su u Hrvatskoj počele poslovati tek 1999. (Vip) i 2001. godine (Kaufland).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:36