Nove epizode serija: Ekskluzivna ekipa zaludjela publiku

Kada su Marc Cherry i Shonda Rhimes, autori “Kućanica” i “Uvoda u anatomiju”, radili na serijama, nisu ni slutili koje će razmjere dosegnuti njihova popularnost. Postale su, naime, jedni od najvećih televizijskih fenomena te su označile pravu renesansu američke televizijsko-serijske produkcije. Ukratko, serije su diljem svijeta stekle gledatelje i kod svojih obožavatelja izazvale pravu ovisnost. Na njih imuni nisu ostali ni gledatelji u Hrvatskoj, koje će zasigurno obradovati informacija da će se od 10. rujna svakog četvrtka u 20.55 sati moći zavaliti u naslonjač i na RTL Televiziji odgledati zadnje epizode pete sezone “Uvoda”, a zatim u 21.45 sati i “Kućanica”.



Tragična Edie?







Glumica Nicollette Sheridan napustila je seriju, a njezina su se lika, Edie Britt, producenti

iz scenarija, navodno, riješili

prometnom nesrećom
Peta sezona “Uvoda u antomiju”, serije utemeljene na životu doktorice Meredith Grey (Ellen Pompeo) koja je od početka prikazivanja 2005. godine okićena Zlatnim globusom i višestruko nominirana za Emmy, kod nas se počela prikazivati prije ljeta (kada je u SAD-u završeno njezino prikazivanje), a preostale epizode gledatelji će moći vidjeti ove jeseni. Katherine Heigl, koja u seriji glumi plavokosu doktoricu Izzie Stevens, zasad ostaje u seriji iako obolijeva od raka. U prvoj ovojesenskoj epizodi, pod nazivom “Sweet Surrender”, Meredith pokušava natjerati Izzie da se barem malo opusti i skrene misli sa svoje bolesti, pa je zamoli da joj pomogne u planiranju vjenčanja s Derekom (Patrick Dempsey). Sama Izzie prvoga dana svoje kemoterapije zagrize velik zalogaj. Mark (Eric Dane) i Derek su prisiljeni raditi na istom slučaju, a doktorica Miranda Bailey (Chandra Wilson) shvaća da pedijatrija baš i ne može ispuniti snove jedne kirurginje. Alex Karev (Justin Chambers) je razapet između brige za Izzie i vlastitog napredovanja.



Nerazriješena pitanja



U seriju se, kao što se moglo vidjeti i prije ljeta, vraća Jeffrey Dean Morgan, publici poznatiji kao Denny Duquette. On se pojavljuje kao Izziena halucinacija. Brooke Smith, poznata kao Erica Hahn, otišla je usred sezone nakon što je njezin lik izbačen iz scenarija, a Kevin McKidd došao je u seriju glumeći dr. Owena Hunta koji se upušta u ljubavnu vezu dr. Cristinom Yang.



Iako epizode koje slijede pokazuje kako se pripreme za vjenčanje Meredith i Dereka zahuktavaju, do kraja pete sezone neće sve biti kako je planirano. Do zadnje epizode njihov odlazak pred oltar izgleda pomalo “klimavo”, a na iznenađenje gledatelja, na kraju svoje vjenčanje dobiju Izzie Stevens i Alex Karev. Tako peta sezona “Uvoda u natomiju” ipak završava ostavljajući neka nerazriješena pitanja, što je uvod u šestu sezonu, koja se krajem rujna počinje prikazivati u SAD-u.



S druge strane, peta sezona popularnih “Kućanica”, čije je prikazivanje u SAD-u završilo usporedo s prikazivanjem “Uvoda”, i dalje prati živote glavnih junakinja i stanovnica Wisteria Lanea - Susan Mayer (Teri Hatcher), Lynette Scavo (Felicity Huffman), Gabriellle Solis (Eva Longoria), Bree Van De Kamp (Marcia Cross) i Edie Britt (Nicollette Sheridan), pet godina poslije samoubojstva kućanice Mary Alice Young (Brenda Strong), koja gledatelje kroz seriju vodi svojim pripovijedanjem. Susan Mayer se, nakon odlaska svojeg supruga Mikea Delfina, svim silama trudi biti dobra majka, a Lynette se uz Tomovu pomoć i dalje bori s obiteljskim problemima koje joj stvaraju sinovi tinejdžeri. Perfekcionistica Bree Van De Kamp sve je uložila u ostvarenje svog sna - izlazak prve kuharice u stilu Marthe Stewart, dok njezin brak s Orsonom sve više propada. A iako su mislili da će dvije prekrasne kćeri uljepšati njihov život, Gabrielle Solis i njezin suprug Carlos i dalje će doživljavati turbulentne uspone i padove.



Borba za skrbništvo



Prva epizoda nastavka počinje tako što se Susanin bivši muž Karl vraća zajedno sa svojim sinom Evanom, koji je smješten u njen razred. Bree razmišlja o prodavanju svojeg kuharskog biznisa kako bi napravila prvi korak prema spašavanju svog braka s Orsonom, ali već gotovo donesenu odluku povući će nakon još jedne svađe. Nije sve bajno ni kod Gaby i Carlosa, koji se opet udaljavaju jer on nema vremena za nju. Edie nastavlja istraživati Daveovu prošlost i na najopasniji mogući način saznaje koliko je njezin muž zapravo poremećen. Naime, dogodi joj se nesreća, pa epizoda koja slijedi započinje Edienim pripovijedanjem o završnim trenucima njezina života. Iako joj je Susan odmah nakon nesreće u uho šapnula da će sve biti dobro, to se ipak nije dogodilo. Ostale stanovnice Wisteria Lanea zamoljene su prenijeti tužnu vijest Edienu sinu Traversu. Dok se pripremaju razgovarati s Traversom, kućanice se prisjećaju zajedničkih zgoda s Edie Britt.





Tina Perić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:31