NOVA AFERA NA OTOKU

Novi biser Ashleyja Colea: 'Mrzim Englesku i je.... Engleze!'

Dok mediji i dalje rastavljaju Gordi Albion na proste faktore, veliki dio engleske javnosti poručuje: to je samo sport, ostavite ih na miru!
 AFP

ZAGREB - Pokunjeni, pognutih glava i tupih pogleda, bez mnogo međusobnog razgovora, engleski nogometni reprezentativci vratili su se na domaće tlo. Prema jugu Afrike otputovali su s nadom da će na povratku u domovinu biti dočekani poput heroja, a dogodila im se najgora noćna mora.

Alkoholom protiv tuge

Od junaka koji su bili legitimni kandidati za svjetski tron postali su prestari, prespori, preplaćeni, nemaštoviti, nemoćni...

Nogomet se ponovno nije “vratio kući”, a većina Engleza bi željela da je i Capellova družina morala prisilno sletjeti, primjerice, negdje iznad Sudana.

Odluče li u narednim danima konzumirati domaći tisak, možda će Rooney, Gerrard i ekipa poželjeti da su, umjesto Heathrowa, na produljeni godišnji sletjeli na aerodrom u Kartumu. Posebno bi im gadljiv mogao biti snop papira na kojem se tiska The Sun. Nakladni tabloid se, naime, dokopao fotografije opuštene atmosfere koja je vladala u engleskom kampu nakon ispadanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Na njoj se vidi kako društvo uživa u alkoholu, a vižljasto krilo Aaron Lennon u rukama ima i kubansku cigaru. Slika koja je stigla kao naručena za oštra engleska pera.

Tabloidi jedva dočekali

- Jasno se vidi koliko su bili zabrinuti zbog poraza. Luksuzni hotel, pivo, vino i šampanjac - fotografija opet govori više od tisuću riječi - zajedljiv je The Sun.

Fotografija je navodno procurila u javnost nepažnjom Ledleyja Kinga. Branič je navodno ovjekovječio spornu situaciju te sliku BlackBerryjem odmah poslao prijateljima. Naravno, kako obično biva u sličnim situacijama, negdje je “procurilo”. Očito je netko odlučio zaraditi na Kingovoj gluposti, a tabloidi će uvijek dobro honorirati ekskluzivnu i fotografiju.

Ashley Cole ne shvaća opasnost poruka

Osim engleskom utučenošću koja to i nije, The Sun se bavi i jednim od svojih redovitih gostiju - Ashleyjem Coleom. Čovjek, koji se proslavio prljavim SMS porukama koje je slao ljubavnicama i zbog kojih je ostao bez supruge, nikako da nauči lekciju.

Najnoviji biser napravio je uoči puta na pripreme za SP kada je na jednoj društvenoj stranici objavio poruku “Mrzim Englesku i je.... Engleze!”. Poruka je bila vidljiva svim njegovim online prijateljima i naravno da je na kraju završila u javnosti. Neki uče na tuđim pogreškama, a sirotom Ashleyju očito ne pomažu ni vlastite...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:24