TEORIJE ZAVJERA

OBAMA PRIPREMA EVAKUACIJU?! 'Očekuje se erupcija supervulkana, građane će poslati u Brazil i Afriku'

 Wikipedia

Nakon što su internet nedavno obišle snimke krda životinja u tobožnjem bijegu iz američkog nacionalnog parka Yellowstonea , što su mnogi isprva protumačili najavom moguće erupcije tamošnjeg supervulkana, ovih su se dana javili razni teoretičari zavjere s tvrdnjom da su američke vlasti ne samo uvjerene u skoru erupciju, nego zbog njezina kataklizmičkog potencijala pripremaju plan evakuacije kompletnog stanovništva SAD-a, dakle oko 300 milijuna ljudi.

Na jednoj se južnoafričkoj web stranici čak pojavila informacija da je Washington Afričkom nacionalnom kongresu, vladajućoj stranci u JAR-u, ponudio deset milijardi dolara godišnje za privremeni smještaj Amerikanaca.

Kao druge lokacije za preseljenje spominju se i Brazil, Australija i Argentina.

Ipak, znanstvenici uvjeravaju javnost da u ovom trenutku baš ništa ne ukazuje na mogućnost skore erupcije supervulkana, koji je posljednji put veliku erupciju imao prije 640.000 godina, a za posljedicu je tada ostavio pustoš na američkom kontinentu. Sve je bilo prekriveno pepelom, a brojne životinjske i biljne vrste su zbrisane s lica Zemlje.

'Šansa da ćemo za naših života dočekati erupciju je gotovo beznačajna', izjavio je Peter Cervelli, pomoćnik direktora za znanost i tehnologiju pri USGS-ovom Znanstvenom centru za vulkane u Kaliforniji.

Štoviše, skupina znanstvenika na čelu s Kenom Simsom sa Sveučilišta u Wyomingu, upravo je izašla s tezom da bi supervulkan zapravo mogao biti na samrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:34