OK! najjači teen časopis u regiji

BEOGRAD - Glamuroznim tulumom u Apartmanu, jednom od trenutačno najpopularnijih beogradskih jetseterskih klubova, jučer navečer obilježeno je dvije godine izlaženja EPH-ova tinejdžerskog časopisa OK! za srbijansko tržište, koji je u dvije godine zauzeo lidersko mjesto na tržištu Srbije.



U sklopu proslave organizirana je i modna revija Top Shopa u suradnji sa specijaliziranom modnom agencijom za manekene svih uzrasta Models te polufinalni izbor Rimmelova lica godine.



Uz Ognjena Amidžića, jednog od najpopularnijih voditelja TV Pink, koji je vodio program, te mlade srbijanske glumice Mirke Vasiljević, poznate iz serije "Ljubav navika i panika" i filma "Mi nismo anđeli 2", proslavi druge godišnjice srbijanskog magazina OK! prisustvovalo je nekoliko nogometaša Crvene zvezde, gotovo kompletna beogradska hip-hop scena te veliki broj manekenki i manekena, ali i tinejdžera koji su kao nagradu za vjernost dobili pozivnice za 'OK! žurku'.



Prema riječima glavnog urednika hrvatskog OK-a Nevena Kepeskog, magazin se u kratkom roku etablirao kao vodeći tinejdžerski časopis na srbijanskom tržištu, dok danas OK! drži i vodeću poziciju u regiji kad je riječi o tinejdžerskim časopisima. U samo dvije godine izlaženja i 25 brojeva (prvi broj u Srbiji izašao u listopadu 2004. godine), OK! je dostigao tiražu od 60.000 primjeraka te je gotovo dostigao čitanost u Hrvatskoj gdje se list izdaje u nakladi od 100.000.



Kepeski kaže da se i srbijansko i hrvatsko izdanje OK-a danas jednako uspješno prodaju i na tržištu Bosne i Hercegovine. Vanja Ćirić, glavna urednica srbijanskog OK-a, ističe kako je magazin u dvije godine uspio potući konkurenciju čak šest sličnih izdanja na srbijanskom tržištu.



Moramo priznati da se vrlo često događa da nas konkurencija kopira i "skida" naše tekstove i teme, što samo potvrđuje da zajedno s našim hrvatskim kolegama kreiramo tinejdžersku scenu u Srbiji i objavljujemo upravo one teme koje mlade ljude najviše zanimaju, kaže Ćirić.



Direktor Europapressa Beograd Jovica Trajković potvrđuje kako su i druga izdanja EPH u Srbiji (Gloria, Doktor u kući) danas uzimaju lidersku poziciju na tržištu gdje časopisi svakodnevno izlaze i gase se te se ni približno ne može utvrditi koliko ih ima.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:55