KAKAV JE OVO STVOR?

OLUJA CIARA NA PLAŽU IZBACILA LEŠ NEOBIČNOG BIĆA Stručnjaci su zbunjeni, a teoretičari zavjera ne sumnjaju o čemu se radi: 'Jadna, završila je tužno'

 
 Fubar News / Facebook

Tijekom oluje Ciara, more je na obalu Škotske izbacilo kostur neobičnog stvora, piše Daily Mail.

Lešina neobičnog bića pronađena je na plaži pokraj Aberdeena u nedjelju nakon snažnog vjetra i vodenih bujica.

Fotografija objavljena na Facebooku potaknula je raspravu o tome kakvo je to neobično stvorenje. Neki smatraju da je riječ o dupinu ili kitu, dok drugi kažu da se, sudeći po obliku glave, jamačno radi o morskom psu lisici koji tijekom ljetnih mjeseci zna zaći u te vode.

No čak su i stručnjaci za morske životinje začuđeni, a profesor David Lusseau sa sveučilišta u Aberdeenu kaže kako je za konačni sud potrebno još informacija.

'Nažalost, na osnovu samo te jedne fotografije ne možemo reći puno više osim da se radi o nekoj vrsti kita. Bilo bi dobro kad bismo imali fotografiju prednjeg dijela, kao i mogućnost da ispitamo samu lešinu kako bismo identificirali životinju o kojoj se radi.'

Zbrka oko neobičnog stvorenja potaknula je brojna nagađanja na društvenim mrežama.

James Trippington kaže kako životinja definitivno nije morski pas te da više liči kitu ubojici ili dupinu, no kaudalni dio kralježnice čini se pretanak.

Andrew Mowat odbacuje tu ideju i veli kako kralježnica izgleda kao da se stvorenje moglo gibati postrance, dok kitovi to ne mogu.

Neki su se našalili i da je to sigurno čudovište iz Loch Nessa te da je ovaj primjerak iz nekog razloga napustio stotinjak kilometara udaljeno jezero u kojem njegova vrsta, navodno, obitava.

'Nessie je pobjegla iz jezera i završila ovako tužno', kazao je Brian Ingram, dok je Louise Bolland dodala kako se sigurno nije mogla prilagoditi morskoj vodi.

Bilo je i onih koji su sve okrenuli na šalu pa rekli kako je to sigurno rijetka vrsta dubokomorske tradicionalne škotske kobasice 'haggies'.

Inače, čudovište iz Loch Nessa je jedna od najdugovječnijih škotskih legendi, a mitsko stvorenje, navodno, godišnje ugleda više desetaka ljudi.

Prošle godine je rekordan broj ljudi tvrdio da je vidio Nessie: čak njih 18, što je najviše od 1983. godine kad je legenda o čudovištu iz Loch Nessa bila na vrhuncu popularnosti.

'Čudovište' pronađeno na plaži kod Aberdeena rezultat je oluje Ciara koja je sa sobom donijela vjetrove koji su puhali brzinom od skoro 160 km/h, a silne kiše bez električne energije ostavile više od 20.000 ljudi.

Odlaskom oluje Ciara nevolje nisu završile jer se u nedjelju očekuje dolazak nove, nazvane Dennis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:49