BIJEG PREMA SLOBODI

ONA JEDNOSTAVNO ODBIJA UMRIJETI! Svi pričaju o nevjerojatnom bijegu jedne krave iz klaonice: 'Zaslužila je ostatak života živjeti u miru!'

 
 Facebook

Nakon što je čudesno pobjegla iz klaonice u Poljskoj, jedna krava preplivala je na obližnji otok i nastanila se na njemu te napada sve koji joj se probaju približiti, piše Independent.

Krava je u bijegu od prošlog mjeseca, nakon što nije dala da je ukrcaju u kamion koji ju je trebao otpraviti u sigurnu smrt. Probila je metalnu ogradu i dala se u bijeg te skočila u obližnje jezero i zaplivala prema otoku.

Vlasnik krave, poznat samo kao gospodin Lukasz, pokušao je vratiti kravu na farmu, no pri pokušaju da ju uhvate, krava je ozlijedila jednog od radnika i slomila mu ruku.

Dok je plivala prema otoku na sredini jezera, u jednom je trenutku čak i zaronila, ispričao je poslije Lukasz.

U pomoć je pozvan i veterinar koji je trebao uspavati životinju, no krava je opet imala sreće. Naime, veterinar je javio da je ostao bez sredstva za uspavljivanje, a nova narudžba stići će tek za nekoliko dana.

Nakon tjedan dana pokušavanja da vrati kravu, Lukasz je odustao i odlučio je ostaviti ondje neko vrijeme dok ne smisli kako je uloviti. Uz pomoć lokalnih vatrogasaca želio joj donijeti nešto hrane da u međuvremenu ne ugine od gladi. No kad se vatrogasni brod približio otoku, krava je preplivala na pedesetak metara udaljeni poluotočić. Vatrogasni zapovjednik, Pawel Gotowski, rekao je da je životinje bila uplašena, no izgledala je zdravo.

No kad je Lukasz odlučio kravu ubiti i tako završiti čitavu priču, umiješao se načelnik grada Nysa, Pawel Kukiz, te se založio da se kravu pusti živjeti.

Ovaj političar i bivši pjevač pokrenuo je i Facebook akciju te objavio da je spreman platiti farmeru kako bi omogućio 'herojskoj kravi' da se zauvijek spasi od smrti.

'Krava je junački pobjegla i nastanila se na otoku usred jezera gdje se nalazi i danas. Hrabro se oduprla i vatrogascima koji su je željeli transportirati natrag. Ja nisam vegetarijanac, no mislim da ova krava zaslužuje život. Učinit ću sve što je u mojoj moći da je prebacim na sigurno gdje će ostatak života živjeti u miru', napisao je Kukiz na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:42