RISKANTNA JURNJAVA

OPASNA ADRENALINSKA AVANTURA U ZAGREBU Privezao se za tramvaj pa driftao za njim na snowboardu: 'Pola godine sam planirao ovo, bilo je izvrsno!'

 Facebook

Opasan, ali i zabavan pothvat bordanja po tramvajskoj pruzi snimila su dvojica mladih Zagrepčana, Borna i Valentin, u noći s utorka na srijedu na potezu tramvajske linije Držićeva - Vukovarska.

Videouradak koji se proširio na Facebooku prikazuje Valentina koji je stao na board te vezao ručicu na tramvaj, a njegov kolega Borna istodobno je uskočio u vagon i snimio cijeli pothvat telefonom.

Gotovo dvjestotinjak metara Valentin je uspio driftati za tramvajem koji je u jednom trenutku razvio prilično veliku brzinu, a ubrzo nakon toga on je morao ispustiti ručke.

Iz ZET-a tvrde da su upoznati s videouratkom, ali i da se i dalje utvrđuje o kojem je tramvaju riječ jer vozač nije znao što se događa, a zasigurno bi reagirao kad bi znao.

- Iako je na sreću sve završilo avanturom, najoštrije osuđujemo takvu izuzetno opasnu radnju! Adrenalin ili popularnost na društvenim kanalima nikako ne bi smjeli biti ispred osobne sigurnosti. Nitko od vozača tramvaja ne bi poželio da se to dogodi na njegovom vozilu, znajući odmah da bi situacija mogla završiti tragično - rekao nam je glasnogovornik ZET-a, Tomislav Jurić.





Jer je Sljeme za pickice..

Posted by Borna Hojsak on Monday, January 4, 2016




​Srećom, na kraju ove adrenalinske avanture nisu se ozlijedili, a ZET provodi postupak utvrđivanja okolnosti i u skladu s rezultatima će postupiti.

Na svojem Facebook profilu dvojac navodi da su na ideju došli jer su zaključili da je bordanje na Sljemenu jednostavno previše “mainstream”, te da su zbog toga odlučili iskoristiti svjež snijeg na tramvajskoj pruzi. Zato su, umjesto da plate kartu za skijanje, odlučili boardati u centru grada privezani za stražnji dio tramvaja.

Valentino, koji je bordao za tramvajem, za Jutarnji je rekao kako je ovu avanturu planirao već pola godine, te da je sretan što je ostvario jednu od svojih želja.

- Na ljeto mi je sinula ta ideja, kao i ostale gluposti koje nama mladima padaju na pamet. Ja samo volim ostvariti sve što si zamislim jer mislim da ništa nije nemoguće. Samo moraš biti siguran u ono što želiš, vjerovati u to što želiš i krajnji rezultat će ti i biti onakav kakav si si i zamislio. Samo kad za njega dođe pravi trenutak. Kao što je u mom slučaju meni trebao snijeg.

Jesam sretan sad kad sam to napravio?

Sretan sam jer to planiram već pola godine i što sam si na neki način ostvario jednu od svojih, mnogi bi rekli, glupih i nerealnih želja. I jer je bio brutalno neopisiv doživljaj. Adrenalin, morao sam pogodit savršen tajming, tramvaj, spontanost, mjesto... ta brzina!

To što ta vozačica nije ni znala da nekog vuče iza pa je vozila onako uobičajenom brzinom. Zbog toga sam sretan, iznimno.

A ne zbog toga što bi neki rekli da sam frajer i što sam završio na portalima. Do toga mi nije bilo ni na kraj pameti.

Volim si ostvarivat svoje 'čudne' snove. To me totalno ispunjuje - kaže Valentino.

Na snimci je potpuno jasno o kome se radi, što pokazuje da nisu ni pokušali sačuvati anonimnost te da se ne boje mogućih sankcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:39