NEOBIČNI ZATVORENICI

Osmorica amiša završila u zatvoru jer nisu htjeli staviti narančastu naljepnicu na kočiju: To se kosi s našim zavjetom skromnosti

Amiši su tvrdili su kako se narančasta naljepnica trokuta s natpisom 'vozi polako' kosi s njihovim zavjetom skromnosti jer je prenapadna

Američka je policija u Kentuckyju uhitila osmoricu amiša jer su uporno odbijali staviti znak upozorenja na svoju kočiju s konjskom zapregom, koju prema zakonu moraju imati. Osim novčane kazne policija je uhićene amiše poslala i u zatvor kako bi naučili da zakon moraju poštovati bez obzira vlastita vjerovanja.

Međutim, iza rešetaka nisu dugo ostali. Policija je pustila sve osim jednog.

Čuvar zatvora Graves County Randy Haley za ABC istaknuo je kako su neobični zatvorenici bili vrlo dobri i poslušni te nisu imali problema s njima.

Osmorica amiša našla su se u sukobu s policijom jer na svoje kočije nisu željeli staviti upozoravajuću narančastu naljepnicu trokuta s natpisom 'vozi polako'. Tvrdili su kako se to kosi s njihovim zavjetom skromnosti jer je naljepnica prenapadna.

Policija ih je kaznila globom između 148 i 600 dolara te su u zatvoru proveli od tri do deset dana. Uz to, zatvor je za njih morao izraditi posebne tamne uniforme jer su odjela, pogađate, narančaste boje odbili nositi.

- Smatram kako nije u redu strpati nekoga u zatvor zbog njegovih vjerskih uvjerenja, no ići ćemo u zatvor ako je to potrebno da bi se pridržavali biblijskih zakona - rekao je na saslušanju Levi Zook, jedan od amiša i otac sedmero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:14